Trebuie să recunoaștem că nu s-a inventat încă formula după care să poți aloca doar puțin timp organizării, dar să faci o petrecere de nuntă mare de succes.
Putem apela, evident, la oameni care se pricep. De pildă, la cei de la firma Seva Events ce se ocupă inclusiv de organizări nunți în saloanele lor, dar tot nu vom putea scăpa de bătăi de cap legate de planificare.
Bugetul în cele mai multe cazuri este limitat, iar acest lucru impietează în mare măsură în legătură cu petrecerea pe care ne-am dori-o la nunta noastră.
Intervalul în care are loc petrecerea de nuntă contează!
O nuntă care începe la apusul soarelui și se termină în zori este frumoasă, dar este și mai scumpă, așa încât specialiștii ne sfătuiesc ca să începem petrecerea cât mai repede, dacă vrei să fie mai ieftină.
Sub nicio formă nu trebuie să depășim limita de bani propusă, deoarece ar fi trist ca să se înceapă o viață de familie cu datorii, lucru ce poate să aibă un efect negativ inclusiv și asupra relației de cuplu.
Pur și simplu trebuie să se reducă cheltuielile până la limita în care nu se fac concesii foarte mari de la așteptările mirilor pentru Ziua cea Mare, să se reducă de acolo de unde se poate și să nu se facă economii la lucrurile cu adevărat importante.
Mai degrabă ar fi bine ca să se taie din lista de invitați, decât să se taie din bugetul alocat pentru tortul visat sau chiar pentru salonul de nuntă pe care l-ai ochit poate cu unul sau doi ani înainte, când ai fost la nunta unei prietene sau a unei verișoare.
Nu economisi la invitațiile de nuntă, deoarece ele fac o primă impresie asupra modului de desfășurare al evenimentului în sine.
Sfaturi pentru a face o petrecere de nuntă mai ieftin, fără sacrificii
Începe planificarea cheltuielilor de nuntă calculând numărul de invitați
Știm cu toții că lista de invitați pe care am dori-o la nunta noastră este întotdeauna mai lungă decât ne permite bugetul.
Există categorii de persoane esențiale și acelea de rezervă, la care putem renunța dacă nu ne ajung banii fără niciun fel de apăsare a conștiinței.
Ia în considerare și ceea ce ne spun statisticile, cum că aproximativ 20% dintre invitați nu vor ajunge până la urmă la nuntă, așa încât lista poate să aibă un pic de toleranță în acest sens.
În funcție de numărul de nuntași de pe hârtie trebuie apoi determinată dimensiunea petrecerii și serviciile necesare, pentru o bună estimare a costurilor.
Cele mai citite articole
Dacă ai probleme cu resursele financiare încearcă să faci acele plăți pe care ți le poți permite cât mai devreme posibil fără a apela la împrumuturi.
De multe ori ai și posibilitatea de obținere a unor reduceri atunci când plătești în avans, ceea ce nu poate fi decât un lucru pozitiv.
Dacă nu poți plăti totul dintr-o dată, împarte cheltuielile în așa fel încât să se potrivească cu bugetul lunar, mai exact cumpără rochia de mireasă într-o lună, costumul de mire în alta, important este ca să nu se cheltuie mai mult decât vă puteți permite, chiar și așa, în mod eșalonat.
Oricât ar fi de important modul în care se vor simți invitații tăi, acordă totuși o atenție deosebită și acelor lucruri de care voi, ca viitoare familie vă veți aminti cu drag în viitor.
O nuntă reușită este aceea unde sunt invitați cei mai apropiați oameni din viața mirilor, plus că este mult mai ieftin să faci un eveniment la scară mică, decât o nuntă grandioasă cu sute de invitați, mai ales că pe unii dintre aceștia nici măcar nu îi cunoști prea bine sau chiar deloc. Investește mai mult în ceea ce îți va lăsa amintiri frumoase pentru întreaga viață și mai puțin pentru ceea ce vor comenta alții care au fost prezenți la nunta ta.
Localul și muzica merită să fie alese cu grijă, deoarece acestea vor defini cadrul experienței din ziua aceea, dar e preferabil să alegi mai degrabă un salon de nuntă în oraș, decât o plajă sau o pensiune din mediul rural pentru care ar trebui poate să plătești mai mult decât îți permiți.
Tot la fel, este uneori costisitor să investești în mobilier, veselă sau tot felul de structuri alambicate, podele, cortine, dacă firma de organizări nunți îți oferă aceste elemente în cadrul pachetului de nuntă achiziționat. Mai degrabă nu economisi cu fotograful și videograful!
Gândește-te că a face o nuntă acasă, în cazul în care stai la curte și poți amplasa să zicem un cort, nu este nici aceasta o variantă foarte ieftină, deoarece depinzi de structura care va fi asamblată și de dotările conexe.
Poți începe petrecere un pic mai târziu dacă vrei să faci economie la alimente și la băutură, știut fiind că, într-un în spațiu închiriat, cu cât durează mai mult petrecerea, cu atât vei plăti mai mult.
Nu uita că decorarea, cateringul și băuturile sunt cele mai scumpe elemente de la petrecere
Elementele care cântăresc cel mai mult în bugetul petrecerii de nuntă sunt de obicei decorațiunile, meniul și băutura, de aceea fii atent și încearcă să economisești acolo unde se poate, dar fără a face rabat la calitate și servirea oaspeților.
Cu cât salonul de nuntă arată mai bine, este nou sau proaspăt renovat, cu atât o să cheltui mai puțin pentru decorarea lui.
Alege mâncăruri tradiționale și gustări simple pentru că vei plăti mai puțin pe ele.
Renunță la detalii precum arcade de flori și alte asemenea, de care nu ai de nevoie neapărat, dar nu renunța la o orchestră care să asigure un program live muzical de bună calitate, unul care să întrețină atmosfera și să scoată din letargie anumiți nuntași pe parcursul evenimentului.
Florile și celelalte tipuri de plante pe care le alegi pentru salonul de nuntă ar fi bine să fie unele de sezon, nu unele exotice, deoarece așa vei plăti mai puțin, iar dacă sunt creativ amplasate vor avea același efect, dacă nu unul chiar mai frumos.