Cum poți gestiona o cheltuială neprevăzută din viața ta?

de WTA.ro

Oricui i se poate întâmpla să se confrunte cu probleme neprevăzute, pe care trebuie să le rezolve urgent, cu resursele pe care le are la îndemână. Cum se spune deseori, trebuie să speri la ce este mai bine, dar să fii pregătit pentru ce este mai rău…Pentru situațiile în care ești nevoit să faci față unor cheltuieli neprevăzute, îți prezentăm câteva recomandări care să te ajute în acest impas financiar.

Solicită un împrumut rapid cu rambursare avantajoasă

O soluție mereu la îndemână este să aplici online pentru obținerea unui împrumut rapid, care să acopere suma necesară pentru rezolvarea problemei tale. Este important să reții că pentru împrumutul rapid pe care îl soliciți nu trebuie să justifici de ce ai nevoie de banii respectivi. Poate fi o urgență medicală, acoperirea unei datorii mai vechi, rezolvarea unei avarii, achiziția unor obiecte de uz casnic sau plata avansului pentru o vacanță. Situațiile în care îți trebuie un ajutor financiar sunt diverse, iar instituțiile de credit care oferă acest tip de împrumut îți respectă dreptul la intimitate și nu vin cu întrebări suplimentare.

În plus, scapi și de dosarul stufos cu acte și documente pe care ți-l solicită băncile atunci când ceri un împrumut. Completezi formularul online și consulți calculatorul de credite, ca să afli suma pe care o rambursezi și ratele lunare.

Trebuie doar să fii rezident în România și să ai vârsta cuprinsă între 20 și 70 de ani, să fii titularul unui cont bancar cu un serviciu activ de internet banking. Fără garanții, fără garant, chiar și fără salariu, dacă ai venituri periodice demonstrabile (pensie, indemnizație de șomaj).

Amanetează pentru o scurtă perioadă câteva lucruri de valoare

O altă metodă prin care să gestionezi o cheltuială neprevăzută este să amanetezi câteva lucruri de valoare pe care le ai acasă. Acestea pot fi obiecte din aur (bijuterii, ceasuri, monede), aparate foto, laptopuri, autoturisme și alte articole pe care le găsești listate pe site-urile firmelor de amanet.

Cele mai citite articole

Alege să colaborezi cu operatori autorizați, care au vechime pe piață și oferă condiții avantajoase, fără comisioane ascunse și fără riscul să pierzi obiectele pe care le prezinți drept gaj.

Interesează-te despre posibilitățile de prelungire a perioadei de amanetare, în caz că nu vei reuși să te redresezi financiar atât de rapid pe cât ți-ai propus.

Încheie contracte de asigurare pentru casă și persoane

Paza bună trece primejdia rea, așa că este bine să ai în vedere modalități prin care să fii protejat în situațiile care necesită cheltuieli neprevăzute în viața ta. Chiar dacă ești tentat să aloci banii disponibili pentru achiziții de bunuri, călătorii și petrecerea timpului liber, grija pentru ziua de mâine este o precauție utilă, iar în timp se va dovedi chiar necesară. 

Include în bugetul lunar o sumă destinată achitării unor rate la asigurări pentru locuință, accidente, asigurări medicale și asigurare de viață, pentru ca atunci când ești la necaz, să poți fi ajutat cu reparații în casă, despăgubiri pentru avarii, servicii medicale, spitalizare și alte forme de sprijin stipulate prin contract.

O cheltuială neprevăzută poate apărea oricând în viața ta, nu poți influența sau opri acest lucru. Dar depinde de tine să reacționezi rapid și lucid, să apelezi la recomandările pe care ți le-am prezentat, astfel încât să rezolvi situația în cel mai bun mod posibil, pentru ca totul să revină la normal și să te bucuri de zile liniștite împreună cu cei dragi.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa