Cum poți reduce cheltuielile din weekend?

de WTA.ro

Vremea bună și eliminarea restricțiilor te motivează să te distrezi alături de prieteni? Sâmbăta reprezinta ziua cea mai lungă din săptămână, pe care abia o aștepți pentru a petrece pe străzile orașului tău? Toate aceste distracții îți pot afecta serios bugetul, dacă nu ești o persoană chibzuită!

Iată câteva metode prin care te poți distra la maximum, fără să cheltui o sumă consistentă de bani în weekend:

Petrece-ți vinerea acasă 

Știi zicala nicăieri nu-i mai bine ca acasă, nu? Ei bine, dacă vrei să ai forțe proaspete pentru weekend, recomandarea noastră este ca vinerea să ți-o petreci acasă, făcând ceea ce îți place. Fie gătești ceva bun, fie vizionezi un film pe Netflix, acest sfat te va ajuta să economisești până la 200 de lei în fiecare săptămână.

Și ca vinerea să nu fie plictisitoare mai poți mai poți citi o carte sau chiar să faci puțină mișcare, lucru care îți va îmbunătăți în mod semnificativ doza de serotonină. Totodată, vinerea poate fi o bună idee pentru o curățenie generală, mai ales că vasele de peste săptămână nu se spală singure. În ceea ce privește organizarea dulapului de haine, odată cu venirea (primă)verii, e cazul să faci puțină ordine și să triezi hainele groase de cele subțiri.

Ieși în oraș des? Încearcă să consumi băuturi non-alcoolice!

Cele mai citite articole

De ce spunem asta? Pentru că atunci când ești într-o companie plăcută, alături de prieteni, tind să curgă și licorile alcoolice, iar mâine dimineață, când te vei trezi, vei constata că ai cheltuit cam mulți bani în baruri sau discoteci. 

În plus, dacă vei comanda sucuri sau cocktail-uri non-alcoolice vei fi mai puțin tentat să comanzi atât de mult. Dacă alegi apa, cam câte pahare crezi că vei consuma într-o seară? Și dacă ești de părere că nu te poți distra la fel de bine fără să bei ceva, aici s-ar putea să te afli într-o mare eroare. Dar dacă vrei ca acest obicei să nu fie văzut cu ochi răi de prieteni, cel mai bine ar să spui că nu poți consuma alcool deoarece iei antibiotic. Și așa lași și o impresie bună, dar rămâi și cu bani în buzunar!

Mergi în oraș? Folosește transportul în comun!

Punem pariu că și tu știi faptul că atunci când ești comod asta te va costa mai mult! Unul dintre costurile, deloc de neglijat, sunt cele legate de transportul până la distracție. În cazul în care optezi pentru mașina personală, dincolo de combustibil va trebui să plătești și parcarea. Iar dacă preferi să mergi cu taxi sau serviciile de ride-sharing, ar fi bine să știi că în weekend tarifele sunt dinamice, iar asta se traduce printr-o cheltuială în plus.

Cea mai la îndemână metodă de a reduce aceste costuri este să folosești transportul în comun până la locul de întâlnire și doar când este absolut necesar să optezi pentru serviciile de transport prin taxi.

Evită cumpărăturile impulsive

Dacă abia așteptai weekendul să îți cumperi ceva haine noi, poate ar fi bine să te mai gândești. Asta pentru că magazinele pline te fac să cumperi mai mult decât ai nevoie, chiar și dacă produsul pe care îl ai în brațe nu prea este pe placul tău. Mai mult, sunt români care optează pentru un credit pana la salariu ca să facă schimbarea de garderobă, însă sfatul specialiștilor financiari este să mergi la achiziția de haine noi într-o zi din timpul săptămânii, cum este lunea, la primele ore – așa nu este nici aglomerat și nici nu vei fi tentat să cumperi mai mult decât este necesar.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa