Cum poți să obții un zâmbet impecabil?

de WTA.ro

Zâmbetul este cartea de vizită a fiecărui om, întrucât arată cât de multă atenție acorzi atât aspectului fizic cât și sănătății tale. Pentru păstrarea unui zâmbet sănătos este necesară vizita frecventă la medicul stomatolog, pe lângă igiena pe care trebuie să o respecți acasă la tine.

Ce proceduri se fac pentru obținerea unui zâmbet frumos?

Oricine își dorește un zâmbet impecabil, însă foarte multe persoane nu au genetic această opțiune. Ne naștem cu diferite probleme ale danturii, dinți aglomerați sau strâmbi, predispoziție genetică pentru diferite boli precum paradontoza și multe alte probleme. Din fericire evoluția medicinei a dus la obținerea de rezultate favorabile cu minim de durere.

Una dintre cele mai des întâlnite proceduri pentru a obține o dantură impecabilă este aplicarea unui aparat dentar. Nu este o noutate în medicina stomatologică, însă evoluția tehnicilor a dus la o îmbunătățire considerabilă a rezultatelor într-un timp tot mai scurt. Astfel că poți obține dinți drepți și o corectură a mușcăturii, în așa fel încât să reduci riscul apariției altor probleme medicale. De asemenea, implantul dentar și aplicarea de punte dentara face ca înlocuirea dinților lipsă să fie realizată ușor și eficient.  

Câte tipuri de aparate dentare există?

Purtarea unui aparat dentar nu este neapărat ceva dureros sau inestetic, dar nici ceva foarte plăcut. Însă tehnica face ca acum să existe diferite tipuri de aparate, astfel încât fiecare persoană să aleagă varianta potrivită.

Alegerea unui aparat se face împreună cu medicul stomatolog, în funcție de necesitățile fiecăruia. Astfel că poți alege dintre aparate metalice, aparate transparente, aparate ceramice, aparate linguale, aparate mobile sau aparate de tip gutieră. Toate acestea sunt menite să îndrepte dantura și să corecteze mușcătura.

Cum să îți îngrijești dantura când porți aparat dentar?

Atunci când porți un aparat dentar predispoziția către dezvoltarea de carii și depunere de tatru este mai mare, deoarece nu îți poți curăța eficient dantura. De aceea este necesar pe lângă periajul zilnic să folosești periuțe interdentare, cu ajutorul cărora poți curăța atât spațiile dintre dinți cât și spațiul din jurul aparatului.

Un alt instrument care este extrem de eficient în curățarea dinților atunci când porți aparat dentar este dușul bucal. Prin presiunea apei se va realiza curățarea eficientă a dinților, astfel încât nu riști să te trezești cu carii surpriză atunci când îți vei da aparatul jos și nici cu durere în timpul purtării aparatului.

Te-ar putea interesa