Cum poți să-ți schimbi furnizorul de energie electrică în 2022?

de WTA.ro

Din cauza fluctuațiilor de preț și a schimbărilor care apar constant pe piața de energie electrică, tot mai mulți clienți casnici se gândesc la modalități prin care să-și optimizeze consumul de energie din locuință. Pe lângă adoptarea unui comportament mult mai responsabil privind consumul de energie, este importantă și revizuirea contractului încheiat cu furnizorul și analizarea ofertelor actuale de pe piață.

Această acțiune vine ca urmare a încercării de a găsi o ofertă mai avantajoasă, care să ofere mai multe beneficii decât cea actuală. În primă fază, procesul de schimbare a furnizorului poate părea destul de complicat, însă, în realitate nu este deloc așa. Atâta timp cât dedici timp acestei activități, vei reuși să faci schimbarea mai repede decât ai putea crede.

Cum decurge schimbarea furnizorului de energie electrică?

Pentru început, dacă vrei să faci o schimbare în acest sens, este necesar să știi că în urma liberalizării pieței de energie, procesul de schimbare a furnizorilor a fost simplificat cu mult, față de procedura din anii trecuți. Acum acest proces este gratuit și se poate face în orice moment dacă clientul își dorește acest lucru. Indiferent dacă ai un contract nou sau vechi, acesta poate fi încheiat cu ușurință în vederea alegerii unei oferte care se aliniază perfect nevoilor tale de consum.

Cele mai citite articole

Un aspect important  de menționat este că procesul de schimbare a furnizorului nu implică modificări de ordin tehnic, iar riscul de deconectare de la energia electrică este exclus. Știind toate aceste lucruri, nu îți mai rămâne decât să identifici care este cea mai bună ofertă de pe piață și să iei o decizie calculată, în baza cerințelor tale de consum.

Pentru a analiza ofertele puse la dispoziție de furnizori, este esențial să-ți actualizezi informațiile cu privire la pret curent electric. Este cunoscut faptul că prețul este un criteriu important în alegerea ofertei. Însă, înainte de a alege o ofertă atractivă ca preț, verifică dacă aceasta acoperă cerințele tale de consum.

În momentul în care identifici oferta ideală pentru acoperirea nevoilor tale, este necesar să notifici în timp util furnizorului decizia de încetare a contractului de furnizare a energiei electrice, respectând bineînțeles condițiile contractuale existente. Conform acestora, trebuie să transmiți furnizorului o notificare privind decizia schimbării cu cel puțin 21 de zile înainte.

Odată soluționat acest aspect, nu mai rămâne decât să anunți noul furnizor despre decizia de a alege oferta de energie electrică oferită de el, iar mai departe acesta se va ocupa de toate procedurile necesare încheierii contractului în vederea garantării serviciului de rețea.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa