Cum procedezi pentru a alunga stresul din viata cotidiana?

de WTA.ro

Cum procedezi pentru a alunga stresul din viata cotidiana?

Cu totii suntem parte a unei lumi dinamice, o viata derulata in ritm alert si indiferent cat ne-am considera noi de optimisti, plini de energie si pofta de viata, aproape inevitabil putem fi atinsi la un moment dat de stres. 

Fiecare dintre noi il resimtim in mod diferit si poate sa apara la un moment dat pe fondul unui program iextrem de incarcat la locul de munca, responsabilitati nenumarate in viata de familie, neajunsuri financiare, lipsa timpului dar si a altor tipuri de resurse pentru a gasi solutii in anumite situatii stringente sau pur si simplu o rutina care treptat ajunge sa ne macine intr-un fel. 

Putem totusi sa reducem sau chiar sa alungam stresul urmand cateva recomandari care vor da rezultate pozitive in acest sens. 

Astfel, daca suntem printre cei care indiferent de ce activitati intreprind au pemanent in preajma un televizor deschis, o limitare a cascadei de informatii  de tot felul, fie politice, fie stiri externe sau altele de acest tip cu multa incarcatura negativa, la un strict necesar, cat sa ne putem considera persoane informate este binevenita si va reduce din stresul provocat de o suprasaturatie informationala. 

Cele mai citite articole

De asemenea, organizarea timpului astfel incat sa va faceti loc chiar si pentru scurt timp in programul zilnic a unei pauze active, constand in exercitii fizice va avea un efect excelent asupra psihicului si o recastigare a energiei pierdute pe fond de stres. Un hobby care nu presupune alocarea unui timp consistent poate la randul lui face minuni in acest sens.

Vizionarea unui film de comedie este o alta metoda care va alunga stresul, pentru ca este bine stiut efectul unor reprize zdravene de ras asupra starii noastre de bine si a sanatatii in general. 

Tot stresul este cel care ne determina aproape fara sa ne dam seama la o izolare fata de prieteni, fiind tot mai cufundati in problemele de zi cu zi. Evident ca acestea nu se vor rezolva nicicum procedand astfel, ci, dimpotriva, intalnirea cu acestia, iesirea la o cafea, la un film sau pur si simplu la o sueta, in care sa ne punem in actualitate fiecare cu ce a mai facut si ce isi mai doreste sa intreprinda ne va ajuta sa mai reducem din stres. 

Alaturi de acestea, o alimentatie sanatoasa, renuntand la mese haotice, pe fuga, precum si respectarea unui program de somn odihnitor, fara nopti pierdute,  vor contribui decisiv la alungarea stresului din viata noastra.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa