Cum recunoști o pereche de ochelari de soare fake

de WTA.ro

Ai găsit perechea perfectă de ochelari de soare, însă nu știi dacă sunt originali sau fake? Nu investi într-un produs contrafăcut, chiar dacă are un preț avantajos. Calitatea, durabilitatea și aspectul nu vor fi, cu siguranță, pe măsura achiziției. Iată cum îți poți da seama dacă ochelarii de soare sunt autentici sau replică.

Cum deosebești ochelarii de soare originali de cei fake

Brandul nu este doar un logo sau un nume cunoscut inscripționat pe rame și lentile, ci și garanția calității. O pereche de ochelari de soare Gucci, spre exemplu, are un design unic și recognoscibil, însă contează la fel de mult și procesul de fabricație fără cusur și atenția la detalii. Un produs fake poate imita forma, însă nu va urma aceleași standarde de calitate. Descoperă 5 aspecte cărora să le acorzi atenție.

Calitate

Ochelarii de soare de la branduri renumite sunt realizați din materiale de calitate și ar trebui să aibă o anumită greutate. Perechile contrafăcute sunt din materiale mai ieftine și mai ușoare. În general, cei originali sunt fabricați dintr-o singură bucată și finisajul este impecabil. Balamalele nu opun rezistență și îți permit deschiderea și închiderea ușoară a brațelor ramei.

Logoul de pe rame și lentile

Dacă ochelarii sunt „Guci”, „by/ inspired by/ like Gucci” sau brandul pentru care optezi este scris greșit, ai descoperit o pereche fake. De asemenea, majoritatea mărcilor optează pentru inscripționarea logoului pe lentile. Dacă literele se desprind, înseamnă că ai de-a face cu o replică. Verifică și stickerul de calitate de pe lentile: acesta trebuie să fie lipit prin electricitate statică, nu cu adeziv.

Pernițele pentru nas și detaliile

Cele mai citite articole

Ochelarii de soare cu pernițe pentru nas au gravat logoul pe bucata metalică din mijlocul suporturilor nazale. Alte detalii importante sunt pe partea interioară a brațelor ramei. În cazul modelelor Gucci, ar trebui să observi scris „Made in Italy” sau „Made in Japan”, urmat de marcajul „CE”, care înseamnă în conformitate cu specificațiile UE. 

Cutie, toc și lavetă de curățare

Fiecare pereche de ochelari ar trebui comercializată în ambalajul original al producătorului. Mai mult, poți verifica dacă magazinul online sau fizic de la care vrei să faci achiziția este partener certificat al brandului. Ramele vin însoțite de o cutie, un toc sau un săculeț de protecție, lavetă de curățare și alte accesorii, toate cu logoul mărcii.

Prețul

Dacă prețul este mult mai mic decât pe alte site-uri sau decât în alte magazine, ar trebui să îți ridice un semn de întrebare. Asigură-te că numărul inscripționat pe ochelari corespunde cu modelul. Dacă vrei să achiziționezi o pereche Gucci, pe partea interioară a brațului vei descoperi 4 cifre urmate de un S – de la „sunglasses” (ochelari de soare). Caută acest număr pe internet și verifică dacă rezultate obținute sunt la fel cu perechea pe care vrei să o cumperi.

Unele branduri oferă un certificat de autenticitate. Achiziționează ochelarii de soare doar de la comercianți de încredere și, înainte de a finaliza tranzacția, verifică politica de retur. Investește în modele originale și bucură-te de beneficiile oferite de brandurile celebre.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa