Cum să ai grijă de haina ta de blană?

de WTA.ro

Cum să ai grijă de haina ta de blană?

Ai cheltuit o grămadă de bani pe vesta de blană naturală și ți-ai promis că  va dura toată viața. Cu toate acestea, după ce a trecut ceva timp, este posibil să descoperiți că haina de blană de vulpe nu mai este potrivită  pentru acest sezon pentru tine și îți dorești mai multe haine de blană, normal visul oricărei femei.

Blana era un sinonim pentru bogăție, faimă și ocazii speciale, dar asta s-a schimbat dramatic. Astăzi , hainele de blană sunt purtate zilnic, iar stilul respectă orice reguli vechi, în funcție doar de gustul cuiva. Într-o căutare simplă veți găsi vestă din blană naturală fără mâneci, jachete ușoare, jachete biker căptușite cu blană, bombardiere colorate din blană și genți de blană inspirate atât  de pe podiumurile de modă, cât și pe străzile aglomerate ale orașului.

Într-un mod ciudat, majoritatea articolelor de îmbrăcăminte din blană arată vintage, chiar dacă fac parte din cea mai recentă colecție a unei mărci sau sunt vopsite într-o culoare care nu se găsește în natură.

Astfel, aceeași haină de blană poate fi conceput pentru mai multe look-uri diferite, care este unul dintre cele mai mari avantaje ale sale. Dar ceea ce mulți nu realizează este că o blană este un material natural care nu va dura pentru totdeauna.

Cele mai citite articole

Când mulți oameni achiziționează o nouă haină de blană, aleg una lungă și care oferă un sentiment de eleganță pe care niciun alt tip de haină nu o poate înfățișa. Dacă blana ta este lungă și luxoasă, vei avea o mulțime de opțiuni pentru restilizarea hainei de blană în altceva. Scurtarea unei haine de blană vă permite să creați aproape orice doriți, fără a fi nevoie să faceți modificări majore în haina însăși. Puteți păstra același stil de bază, doar într-o versiune mai scurtă.

Uneori, căptușeala se uzează. Adevărul este că o haină de blană bună vă poate ajuta să vă restabiliți haina înapoi la gloria de odinioară prin instalarea unei noi căptușeli în ea. Alegerea unei culori diferite sau chiar transformarea hainei într-o haină reversibilă de blană poate fi o modalitate excelentă de a-i modifica aspectul și chiar utilizările.

Uneori, tot ce aveți nevoie pentru haina de blană sunt niște înfrumusețări noi. De exemplu, dacă haina  de blană se închide cu nasturi, luați în considerare adăugarea unui fermoar.

Reparațiile obișnuite includ actualizarea marginilor uzate în jurul mansetelor sau gulerelor, înlocuirea blănii cu aspect obosit, cusătura găurilor, repararea cusăturilor rupte sau libere, coaserea butoanelor și schimbarea căptușelii. În unele cazuri, blana suplimentară potrivită va fi adăugată la haina dvs. dacă blănurile sunt slabe și fragile. Pentru reparații adecvate, haina este deschisă și reconstrucția este finalizată în interiorul de sub căptușeală. Acest lucru va face reparații mai puternice, mai durabile și discrete, care nu vor fi vizibile atunci când purtați din nou haina de blană .

Momentul cel mai convenabil pentru a vă curăța blana este înainte de a intra în depozitare. A vă curăța haina înainte de depozitare înseamnă că va ieși proaspătă și curată pentru iarna următoare, cu o strălucire sănătoasă și un miros minunat.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa