Cum să ai grijă de siguranța familiei tale pe termen lung

de WTA.ro

Pentru o viață liniștită și lipsită de probleme, trebuie să speri la ce este mai bine și să te pregătești pentru ce este mai rău. Acest mod de gândire trebuie să stea la baza planurilor financiare, atunci când te gândești cum să ai grijă de siguranța familiei tale pe termen lung. Ca să acționezi proactiv și responsabil, informează-te despre diferitele tipuri de beneficii asigurări și programe personalizate pentru situația ta personală și profesională.

Consultă firme specializate și solicită recomandările unui broker de asigurări precum Ottobroker, ca să alegi cele mai potrivite soluții prin care să-i sprijini, la nevoie, pe cei dragi:

Asigurare de viață

Cea mai importantă formă de asigurare este cea de viață, mai ales, atunci când ai copii și întreții o  familie pe care vrei să o ocrotești și să o susții, în orice situație. În acest context, măsurile de precauție sunt obligatorii, de aceea, trebuie să alegi o formă de asigurare de viață cu beneficii potrivite pentru situația în care te afli.

Asigurarea de viață acoperă riscurile de deces și include, pe lângă accidente, cazurile de îmbolnăviri grave. Asigurarea de viață nu acoperă și tratamentele medicale care sunt, în general, acoperite prin polițele de asigurări de sănătate, dar, ai opțiunea să alegi clauze suplimentare prin care să primești compensații sau despăgubiri în situațiile de spitalizare, invaliditate sau îmbolnăvire.

Există trei mari categorii de polițe de asigurări de viață: asigurări doar pentru protecție, asigurări pentru protecție plus economisire și asigurări de viață cu componentă investițională. La acestea, poți să adaugi asigurarea de accidente și să optezi pentru pachete complexe de polițe, care să-ți ofere raportul optim între costuri și beneficii.

Asigurare pentru locuință

Cele mai citite articole

Căminul este locul în care familia își găsește siguranța, confortul și liniștea. De aceea, trebuie să ai grijă în permanență de casa ta, iar, cel mai bun mod de a face acest lucru este să închei o asigurare pentru locuință. Cu ajutorul unei astfel de polițe, acoperi orice construcție cu destinație de locuință: apartament, casă, anexe construite și acoperi următoarele riscuri: incendii, explozii, cutremure, inundații, alunecări de teren,  furtuni, căderea aparatelor de zbor, cădere accidentală a unor corpuri, lovirea locuinței de vehicule rutiere, boom sonic, riscuri atmosferice, greutatea stratului de zăpadă, avalanșă.

Alege, cu atenție, asigurătorul, pentru a beneficia de tarife avantajoase și extraacoperiri care sunt oferite suplimentar, de exemplu, despăgubiri în caz de răspundere civilă, cheltuieli suplimentare ocazionate de producerea daunei, avarii la utilități, furtul unor bunuri de valoare din locuință (bani, bijuterii, obiecte de artă).

Asigurare de călătorie

Când planifici un concediu cu familia, trebuie să ai grijă de siguranța celor dragi, mai ales, dacă pleci la drum cu juniorii. Așa că, înainte de a începe lista de bagaje, încheie o asigurare de călătorie, ca să fii pregătit, în caz de accident sau probleme de sănătate. În funcție de companie sau brooker, ai diverse beneficii asigurări de călătorie, care sunt cuprinse în pachete standard, care conțin transport la cea mai apropiată unitate medicală dacă este vorba despre o urgență medicală, spitalizare și tratament, transfer către unități de specialitate, tratament ambulatoriu, medicamente, materiale sanitare și proceduri de diagnosticare prescrise de medic, repatriere, în caz de deces.

Dacă bugetul îți permite, este indicat să optezi pentru asigurare complexă de călătorie, care conține, în plus față de cea standard, opțiuni foarte utile atunci când vrei să ai grijă de siguranța familiei tale. Este vorba despre tratament stomatologic de urgență (în limita unei sume stabilite anterior prin polița de asigurare), despăgubiri pentru pierderea sau deteriorarea bagajelor, întârzierea sau anularea zborului, pierderea actelor sau chiar pentru răspundere civilă față de terți.

Tratează cu seriozitate aceste situații care pot apărea în viața de zi cu zi și protejează-i pe cei dragi printr-un atitudine responsabilă, ca să le oferi beneficiile unor asigurări de viață, pentru locuință și asigurări de călătorie.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa