Cum să ai liniște în vacanță cu copiii

de WTA.ro

Atunci când ai familie și, implicit copii și vrei să pleci în vacanță este important să te pregătești din timp. De aceea trebuie să alegi câteva metode prin care să te bucuri cu întreaga familie de această vacanță.

Descoperă în continuare câteva idei care te vor ajuta să te bucuri de liniște atunci când pleci în vacanță cu copii

  • Caută un loc care să aibe spațiu de joacă

Există atât de multe motive excelente pentru a încuraja copiii să se joace în aer liber. Beneficiile pentru sănătatea fizică sunt bine documentate, dar beneficiile pentru sănătatea mintală cred că au devenit la fel de importante pentru copii, datorită ritmului vieții noastre moderne. 

O modalitate de a-ți încuraja copiii să petreacă mai mult timp în aer liber este prin crearea unei zone de joacă în aer liber care să-i facă să te implore să fie afară. De aceea, atunci când vrei să pleci în vacanță este important să verifici sau să cauți locații în care vei beneficia de un loc de joacă.

Chiar dacă pensiunea sau hotelul nu dispun de un loc de joacă amenajat, poți să creezi chiar tu acel loc mirific pentru copilul tău. De asemenea, este important dacă este un loc în care vin familii cu copii pentru că în felul asta se poate să găsiți mai ușor parteneri de joacă.

  • Alege jocuri care să plictisească copilul

Deși pare contraintuitiv, copii au nevoie să se plictisească. De aceea, ai putea să aduci cu tine niște jocuri care să îi mențină atenția focusată pe joc, chiar dacă se pliectisește. Ai putea să iei cu tine un LEGO de la altex.ro sau să cauți să ai jocuri care nu necesită participarea și altor copii.

  • Investește în dezvoltarea socială și emoțională

Cele mai citite articole

Ceea ce nu este atât de evident la jucării este că ele ar trebui să favorizeze dezvoltarea socială și emoțională a copilului tău. Fie că se joacă cu tine sau cu un copil, jucăriile oferă lecții de împărtășire și cooperare. Ele pot ajuta la creșterea stimei de sine a copilului, fiind capabile să facă ceva ce jucăria ce nu putea face înainte. 

De asemenea, jucăriile îi permit copilului să experimenteze roluri și situații prin jocul de simulare.

În domeniul dezvoltării motorii, jucăriile oferă oportunități de a construi mușchii mici și mari ai copilului. Jucăriile care încurajează aruncarea, lovitul sau săritul sunt excelente pentru dezvoltarea abilităților motorii grosiere, în timp ce jucăriile mai mici dezvoltă abilitățile motorii fine. 

De asemenea, nu uita că jocul cu aceleași jucării din nou și din nou îl ajută pe copil să-și perfecționeze mișcările în timp.

Bineînțeles, există multe alte metode prin care poți să îți menții copilul antrenat într-o vacanță dar depinde foarte mult de ce activități ai planificat pentru această vacanță.

Sursa Foto: Pexels.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa