Cum să ai un ten impecabil, chiar și după 40 de ani

de WTA.ro

Dacă te iei după principiul „vârsta e doar un număr”, cu siguranță ai învățat deja până acum să te bucuri de fiecare etapă a vieții și să vezi beneficiile pe care fiecare dintre acestea le aduce. În schimb, dacă ridurile îți dau tot mai multă bătaie de cap, roșeața se face tot mai mult simțită, iar pielea devine tot mai uscată, nu înseamnă că trebuie să neglijezi îngrijirea tenului. Din contră, se recomandă să alegi cu mai mare atenție produsele pe care le folosești. Din fericire poți apela și la soluții simple, la îndemână, prin care poți diminua sau corecta aceste transformări biologice inevitabile! Iată ce trebuie să știi pentru a avea o piele cu aspect sănătos și luminos și un ten impecabil chiar și după 40 de ani.

Nu folosi același machiaj ca la 20 de ani!

Dacă în tinerețe foloseai contur negru pentru ochi, rujuri închise și un fond de ten sau pudră mată, pentru a estompa coșurile sau aspectul uleios al tenului, la 40 de ani e momentul să adopți alt tip de machiaj. De fapt, poți considera această vârstă ca pe o revoluție în aspectul tenului și al machiajului! Pentru că acum a venit momentul să adopți formule fluide, lejere, cu particule ușor irizante pentru fondul de ten și să folosești o pudră translucidă în loc de cea mată. Renunță la conturul închis de ochi în favoarea unui fard discret, și evită formulele cu particule prea sidefate, care amplifică, optic, ridurile din jurul ochiului! Încearcă, în schimb, nuanțe naturale de crem, bej sau de pământ, cu irizații discrete. Înlocuiește și rimelul de volum cu unul fin, aplicat în strat subțire, care să evidențieze, totuși, ochii.

Folosește anticearcăn

Atenție, nu considera că la 40 de ani e cazul să renunți la corectorul de ochi sau la crema anticearcăn! Din contră, acum e momentul să intensifici folosirea lor. Deoarece, de la o anumită vârstă, organismul reține, tot mai mult, apa, cearcănele devine mai evidente, iar tu trebuie să folosești, regulat, o cremă cu o textură ușoară, pentru zona de sub ochi.

Nu renunța la corectorul de ochi

Cele mai citite articole

Cu ajutorul unui corector de ochi, pe care îl mixezi discret în fondul de ten, poți estompa foarte bine cearcănele. Porțiunea cu probleme va fi, astfel, iluminată și nu va mai ieși în evidență. E important, totuși, să alegi un corector cu o formulă de hidratare mai intensă, care nu amplifică ridurile. Dacă ți se pare că ai aplicat prea mult  produs, înlătură excesul cu un șervețel.

Alege produse antirid naturale

După 40 de ani, tenul devine tot mai uscat și își pierde din elasticitate, din cauza scăderii producției de colagen și de sebum din organism. Cum capacitatea de regenerare a pielii e încetinită, încep să apară pete maronii sau gălbui pe mâini și față, iar pielea își pierde din fermitate. Din acest motiv, trebuie să alegi corect produsele de îngrijire zilnică. Acestea trebuie să stimuleze producția de colagen, să îmbunătățească nivelul de hidratare a pielii și să confere fermitate și un aspect tonifiat tenului.

Alege produse și creme antirid naturale, care, datorită ingredientelor active pe care le conțin, revitalizează tenul și îi conferă un aspect neted, întinerit. Acțiunea acestora e dovedită și datorită conținutului mare de vitamina E, aliat cunoscut în lupta antiîmbătrânire. Pentru a fi eficiente, cremele cu vitamine trebuie aplicate înainte de machiaj.

Stiliștii și specialiștii spun că vârsta de 40 de ani e momentul în care e bine nu doar să schimbi lookul obișnuit, dar și să adopți formule mai blânde, mai prietenoase cu tenul. Alege aceste produse pentru un aspect proaspăt, vitalizat și întinerit al tenului, atât de necesar la vârsta de 40 de ani!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa