Cum sa alegi cada de baie perfectă pentru casa ta

de WTA.ro

O cadă își depășește funcționalitatea pe care o are într-o baie, devenind o componentă esențială în crearea designului unei băi moderne. În vederea alegerii unei căzi potrivite, trebuie să ții cont de mai multe criterii, unele dintre cele mai importante fiind: materialul din care cada este realizată, dimensiunea și designul căzii. Iată cum poți face cea mai bună alegere în acest sens și care sunt opțiunile pe care le ai, atunci când vine vorba de cada ideală pentru baia ta.

Alege cada de baie potrivită, în funcție de amplasare și mod de instalare 

Tipurile de căzi dintre care poți alege sunt numeroase, iar un prim criteriu de împărțire al acestora ține de amplasarea și modul de instalare. Din acest punct de vedere, ai posibilitatea de a alege între căzi de baie simple sau înzidite, căzi de baie cu mască frontală și laterală, și cadru metalic pentru rigidizare, precum și căzi de baie independente, cunoscute sub denumirea de cazi free standing. Acestea din urmă se livrează cu preaplin, sifon și instalație de cadă, și dispun de finisaje cromate

Alege cada de baie potrivită în funcție de materialul preferat 

Cele mai citite articole

În ceea ce privește materialul din care poate fi realizată o cadă, poți opta pentru cazi de baie realizate din acril, căzi din fibră de sticlă, căzi din oțel emailat sau căzi din quaryl. De asemenea, există și variante de căzi de baie realizate din beton sau piatră naturală, acestea fiind mai scumpe, mai grele, așadar mai greu accesibile clienților. 

Alege cada de baie potrivită în funcție de formă și stil 

Forma căzii e încă un aspect pe care trebuie să-l iei în considerare când îți amenajezi baia. În funcție de spațiul de care dispui, dar și de estetica preferată, poți alege dintre modelele de căzi de baie dreptunghiulare, căzi de baie ovale sau căzi de baie asimetrice, modele de căzi tip insulă sau modele de căzi de baie pe colț. 

După formă, dimensiune, culoare sau material, respectiv de combinația dintre acestea, o cadă de baie poate oferi băii un aer retro, vintage, un stil alcov sau unul contemporan. Pentru ultimul, poți opta pentru o cadă de baie freestanding, fabricată din materiale rezistente, cu un design modern și finisaje elegante.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa