Cum să alegi cadrul unei construcții industriale?

de WTA.ro

Multe companii se gândesc să realizeze construcții industriale pentru a satisface nevoile crescute de producție sau o transformare a activității lor. Cu toate acestea, indiferent dacă intenționezi să construiești un depozit pe scară largă, o extindere a unui șantier industrial sau un atelier, poți obține ajutor. Prin realizarea construcției unei clădiri pentru uz industrial, vei avea, de asemenea, posibilitatea de a beneficia de avantaje fiscale, cum ar fi scutirea de la impozitul pe proprietate.

Dacă nu știi sub ce formă să construiești o clădire industrială, ai la dispoziție trei opțiuni de cadru: cadrul din lemn, cadrul metalic și cadrul pentru fermă. Iată mai jos diferitele aspecte ale fiecăreia dintre soluții pentru a te ajuta să alegi cea care se potrivește cel mai bine nevoilor tale!

Cadrul din lemn: avantaje și dezavantaje

Cele mai citite articole

Rama din lemn este utilizată pe scară largă în construcția de case. Dar este potrivită pentru construcția de clădiri industriale? Întrebarea este spinoasă, deoarece cadrul din lemn este inițial destul de scump și durează mai mult instalarea. Într-adevăr, chiar dacă unele elemente sunt pre-asamblate în fabrici, este nevoie de suficient timp pe teren pentru a le pune în funcțiune. În plus, cadrul din lemn este destul de rezistent la foc și atacuri corozive. Materialul lemnos este ideal într-un mediu urban. Datorită performanțelor sale tehnice și estetice, lemnul este capabil să îndeplinească toate proiectele arhitecturale și să se adapteze la cerințele și constrângerile spațiului urban.Cu toate acestea este foarte bine să te ferești de termite și alte insecte iubitoare de lemn. Greutatea sa este, de asemenea, un avantaj, deoarece necesită echipamente de șantier mai puțin impunătoare.

Cadrul metalic industrial: avantaje

Cadrul de oțel este astăzi cea mai populară soluție pentru construcția de clădiri industriale, în primul rând pentru că este mai economică. Apoi, instalarea sa este simplă și rapidă, deoarece s-a gândit la fabricarea cadrului metalic industrial. Elementele sunt adesea preasamblate în fabrică înainte de a fi aduse la fața locului. Oțelul este utilizat pentru acest tip de cadru, iar rezistența acestuia este un alt avantaj primordial pe care poți să-ți iei în considerare. Dezavantaj mic: cadrele metalice sunt foarte grele și, prin urmare, necesită mașini de construcție mult mai voluminoase. Dar producătorii de rame metalice te vor sprijini în acest sens pe tot parcursul proiectului prin birouri de proiectare eficiente și te vor ajuta să găsești cele mai bune soluții.

Cadrul de fermă: avantaje

Cadrul de fermă sunt elemente structurale triunghiulare, deja asamblate, care sunt montate pe pereții clădirii. Această soluție este utilizată în principal în construcția de case. Dar poate fi găsit și în construcțiile industriale. Deoarece este din lemn, are aceleași dezavantaje și avantaje ca și cadrul din lemn. Este necesar să adaugi la aceasta un timp de instalare redus, dar o pierdere de spațiu, deoarece mansarda nu va fi potrivită pentru conversie.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa