Cum să alegi cea mai bună mașină de cusut pentru începători

de WTA.ro

Ai găsit inspirație într-un tutorial și vrei să începi un proiect de tipul Do It Yourself din care, de ce nu, poți ajunge să câștigi sume frumoase de bani? Te pasionează croitoria sau orice activitate adiacentă acestui domeniu? Cauți să-ți îmbunătășești atelierul în care îți petreci majoritatea timpului și nu știi cum să alegi produsul care ar răspunde cel mai bine nevoilor tale din oferta de mașini de cusut pentru uz casnic a pieței? Atunci ai ajuns unde trebuie.

Ți-am pregătit în acest material toate informațiile care te vor ajuta să alegi cea mai bună mașină de cusut pentru începători. Iată care sunt criteriile după care vei putea face asta.

Mașină de cusut mecanică sau digitală?

Deși ne aflăm în plină eră a tehnologiei, răspunsul la întrebarea Ce să aleg, o mașină de cusut mecanică sau una digitală? nu poate fi unul corect sau greșit. În acest punct, cel mai important criteriu este cel reprezentat de propria ta opțiune sau nevoie.

E bine să știi că modelele mecanice de mașini de cusut vor fi compuse din mai multe piese metalice și vor fi mai simplu de utilizat. Pe de altă parte, mașinile de cusut digitale vor avea un aspect îmbunătățit față de variantele lor clasice, vor avea o plajă de funcționalități mai mare și vor fi mult mai silențioase decât cele mecanice. Totuși, aceste specificații vor crește prețul produsului. Practic, niciunul dintre cele două tipuri de mașini de cusut nu este superior celuilalt, alegerea aparținându-ți în funcție de preferințe. 

Greutatea unei mașini de cusut

Cele mai citite articole

E necesar să-ți faci un „plan de bătaie” înainte de a decide pentru care model de mașină de cusut vei opta. Îți vei amenaja micul atelier într-un loc fix sau vei fi nevoită să te muți în diferite zone ale casei, pentru a putea lucra nestingherită? Ori poate va trebui să iei mașina de cusut la cursurile de lucru manual la care tocmai te-ai înscris? Dacă răspunsul tău se îndreaptă, mai degrabă, către a doua variantă, e bine să începi cu o mașină de cusut care nu cântărește foarte mult, adică cu un model digital. Mașinile de cusut clasice, adică cele mecanice, așa cum îți explicam și mai sus, sunt compuse din multe piese metalice care, așa cum poți intui, cântăresc mai mult, făcând întregul dispozitiv mai greu. 

Nivelul de zgomot al unei mașini de cusut

La fel de important este și nivelul de zgomot la care se încadrează mașina de cusut pe care ai pus ochii. Dacă ți-ai propus să te ocupi de proiectele tale DIY atunci când cel mic doarme sau în weekend, atunci când e de preferat să nu îi deranjezi pe cei din casă care încearcă să se odihnească, atunci ar trebui să te orientezi către o mașină de cusut digitală. 

Tipul de proiect pentru care vei folosi mașina de cusut

Nu în ultimul rând, pentru a alege o mașină de cusut care să îți fie mâna dreaptă în proiectele pe care te-ai gândit să le realizezi, e necesar să citești cu atenție specificațiile fiecărui model în parte. Dacă ești încă la început cu domeniul croitoriei, îți sugerăm să optezi pentru o variantă simplificată, care îți va fi mai mult decât suficientă. Odată cu trecerea timpului și cu avansarea ta în această arie de activitate, poți schimba mașina de cusut cu una mai performantă. 

Indiferent că ți-ai ales croitoria ca hobby ori ca activitate adiacentă jobului tău principal, să știi că te așteaptă o perioadă cel puțin interesantă, în care satisfacția lucrurilor create de la zero de mâna ta va fi una incomensurabilă. Mult succes și inspirație!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa