Cum să alegi costume de baie de mărimi mai mari – Plus size

de WTA.ro

Cum să alegi costume de baie de mărimi mai mari – Plus size

Industria modei a făcut progrese semnificative în ultimii ani cu privire la diversitatea produselor și recunoaște frumusețea și valoarea tuturor formelor de corp. Pentru femeile plus size, alegerea costumului de baie potrivit poate să fie o experiență pozitivă. De aceea este foarte important să fie găsite costumele de baie plus size care să pună în valoare frumusețea naturală a corpului și să ofere încredere în propria persoană.

Accepta-ți corpul și iubește-l

Un prim pas pentru alegerea costumelor de baie este acela de a-ți iubi silueta așa cum este și de a-ți accepta corpul. Toate trăsăturile precum și forma corpului tău sunt unice și sunt frumoase în felul lor. Încrederea în propria persoană și autoacceptarea creează o bază cât mai solidă pentru a face alegeri de stil înțelepte și pentru a te simți minunat în orice costum de baie. Atunci când cumperi costume de baieeste recomandat să nu achiziționezi mărimi mai mici doar pentru că ți se pare că arăți mai bine în ele.

Cunoaște și înțelege tipul de siluetă pe care îl ai

La fel ca în cazul oricărui alt tip de siluetă, este important să-ți cunoști forma corpului pentru a alege un costum de baie Plus Size care să-ți pună în valoare trăsăturile. Siluetele pot varia de la clepsidră (sablier) la măr, para și dreptunghi. Identificarea formei tale de corp te va ajuta să îți focalizezi eforturile în alegerea costumului potrivit. În funcție de tipul de siluetă, poți opta pentru costume de baie întregisau pentru alte tipuri de costume de baie.

Alege croiul și susținerea corespunzătoare

Un costum de baie Plus Size trebuie să ofere un croi care să se potrivească bine corpului și care să ofere susținerea potrivită. Poți opta pentru modele cu cupele încapsulate sau cu balene laterale și cu bandă elastică sub bust. Acestea sunt caracteristici benefice pentru susținerea corectă. Uneori, o soluție bună ar fi să optezi pentru costume de baie 2 piese cu talie înaltăpe când în alte situații cea mai bună variantă poate fi să acoperi zonele din partea de sus a corpului, cu un costum de baie care are mâneci spre exemplu.

Cele mai citite articole

Alege materialele potrivite

Materialele costumelor de baie joacă un rol esențial pentru aspectul și confortul general. Recomandarea este să alegi materiale elastice, așa cum sunt lycra sau nylon, care se pot întinde pentru a se adapta formei corpului și care asigură confortul necesar. De asemenea, ar trebui să te asiguri că materialul vine cu proprietăți de uscare rapidă și cu o foarte bună rezistență la apă.

Optează pentru designul potrivit

Când vine vorba de designul costumelor de baie plus size, există o varietate de opțiuni care pot fi atât atractive, cât și flatante pentru diverse forme de corp. Iată câteva idei de design care pot fi considerate:

  • Costume de baie cu talie înaltă – Aceste costume de baie au slipuri sau chiloți cu talie înaltă, care ajută la definirea taliei și la acoperirea confortabilă a zonei abdomenului. Acestea pot oferi un aspect clasic și elegant, în timp ce oferă susținere și acoperire adițională.
  • Costume de baie în stil wrap – Acestea sunt costume de baie cu croială încrucișată în zona bustului sau a taliei, creând o iluzie de siluetă subțire și punând în valoare proporțiile armonioase ale corpului. Designul încrucișat oferă și susținere adițională în zona bustului.
  • Costume de baie cu decolteu în formă de V – Decolteul în formă de V al costumelor de baie ajută la atragerea atenției spre zona superioară a corpului, creând un aspect alungit și subțiat. Acest design poate fi extrem de flatant pentru a evidenția linia gâtului și a oferi un efect de alungire.
  • Costume de baie cu detalii laterale – Acestea sunt costume de baie care prezintă detalii decorative sau pliuri pe laterale, adăugând un aspect de stil și originalitate. Aceste detalii pot crea o iluzie de curbe și pot ajuta la definirea taliei.
  • Costume de baie cu imprimeuri și modele verticale – Imprimeurile și modelele verticale pot avea un efect subțiretor vizual, deoarece atrag ochiul în sus și-n jos, creând iluzia unei siluete mai lungi și mai suple. Linii subțiri, dungi verticale sau modele de tip chevron sunt câteva exemple de imprimeuri care pot ajuta la subțierea siluetei.
  • Costume de baie cu acoperire adițională – Unele femei preferă costumele de baie cu acoperire adițională, cum ar fi costumul de baie tip tankini sau cu jupă. Acestea oferă acoperire și confidență suplimentară, în timp ce îți permit să te bucuri de soare și apă.

Acestea sunt doar câteva sugestii de design și că fiecare persoană are preferințe și stiluri individuale. Important este să alegi un costum de baie plus size în care te simți confortabil, încrezătoare și frumoasă. Fiecare trăsătură a corpului tău este valoroasă și trebuie să fie îmbrățișată cu iubire și acceptare.

Alege corect culorile pentru costumul de baie

Pentru alegerea eficientă a unui costum de baie, culorile pot să joace un rol esențial în modul în care te simți și arăți. Culorile sunt cele care pot crea iluzii optice, pot evidenția anumite zone și pot sublinia frumusețea ta unică. Iată care sunt cele mai potrivite culori pentru un costum de baie plus size:

  • Culorile întunecate – culorile întunecate așa cum sunt negrul, maroul închis, albastrul marin și tonurile de burgund, pot fi alegeri excelente pentru un costum de baie plus size. Aceste tonuri subțiază vizual pentru că pot absorbi lumina și vor crea o iluzie optică a siluetei. Ele pot să ajute și la conturarea și definirea formelor unei persoane și pot să ofere un aspect elegant și clasic.
  • Culori vibrante – nu te teme să îți exprimi personalitatea și să alegi culori vibrante și îndrăznețe pentru costumele de baie plus size. Nuanțele cum ar fi roșu aprins, portocaliu, mov sau verde pot aduce o notă proaspătă și mult entuziasm. Aceste culori atrăgătoare pot să ajute la atragerea atenției către zonele pe care vrei să le evidențiezi.
  • Imprimeuri și modele – imprimeurile și modelele pot juca de asemenea un rol important în alegerea costumelor de baie. Modelele verticale, așa cum sunt dungile subțiri și liniile în formă de V pot crea iluzia unei siluete mai lungi și mai suple. Imprimeurile cu modele geometrice sau florale pot da un aspect distractiv și interesant costumului tău.

Ținând cont de sfaturile de mai sus, va fi mult mai ușor să alegi costumele de baie preferate și să te bucuri de vară în ținute speciale. Nu uita că un costum de baie de bună calitate va putea fi purtat mai multe sezoane, deci investiția merită cu siguranță. Alege costum de baie în care te simți bine și profită de fiecare zi însorită.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa