Cum să alegi culorile perfecte pentru lentilele ochelarilor de soare

de WTA.ro

Nuanța pe care o au lentilele ochelarilor de soare îți permite să construiești ținute cu o cromatică interesantă. De asemenea, generează un nivel ridicat de utilitate, în anumite situații. Evident, siguranța împotriva razelor UV este esențială, indiferent de modelul pe care l-ai ales. Află tot ce trebuie să știi, astfel încât să alegi culorile perfecte pentru lentilele ochelarilor tăi de soare.

Ține cont de nuanța tenului tău 

Pentru un efect de senzație, este important să te raportezi la tonurile tenului tău, atunci când alegi ochelari de soare cu lentilă albastră, roșie, galbenă, sau disponibilă într-o altă nuanță interesantă. Iată o serie de informații utile, în acest sens:

Există trei tipuri de tonuri cromatice pe care le poate avea un ten: calde, reci și neutre. Alegerea ochelarilor cu lentilele într-o nuanță potrivită pentru acestea poate estompa sau potența aceste caracteristici ale fizionomiei. Având mai mult control asupra acestui tip de compatibilitate, ținutele pe care le afișezi vor produce efectul dorit.

Dacă pielea prezintă diferite tonuri de roz, cu vene simplu de observat și în nuanțe de un albastru profund, tenul tău este unul în tonuri reci. În acest caz, cele mai potrivite culori pentru lentilele ochelarilor de soare sunt albastru, violet, verde sau gri. 

Dacă pielea ta are un aspect mat, descris de nuanțe galben-portocalii, cu vene în culori verzui, tenul tău este unul în tonuri calde. În acest caz, este recomandat să alegi modele dintr-o gamă de ochelari de soare cu lentilă roșie, galbenă, portocalie sau maro. 

Culori diferite pentru utilități variate 

Culoarea lentilelor unor ochelari de soare poate genera și un nivel ridicat de utilitate, în anumite contexte de zi cu zi. De exemplu, griul este o nuanță neutră preferată de mulți, deoarece le permite ochilor să perceapă culorile într-o formă foarte apropiată de cea naturală.

Ochelarii de soare cu lentile gri pot reduce semnificativ reflexiile strălucitoare, fiind ideali pentru condus, pedalat sau practicarea diferitelor sporturi în aer liber. În schimb, ochelarii de soare cu lentile în diferite nuanțe de verde au capacitatea de a reduce intensitatea luminii, filtrând, totodată, lumina albastră.

Cele mai citite articole

De aceea, asigură un nivel al vizibilității ridicat, fiind utilizați frecvent în timpul condusului. Galbenul și portocaliul sunt alte nuanțe preferate de cei care poartă adesea ochelari de soare în timpul zile. Formele obiectelor din câmpul vizual tind să fie mult mai pronunțate, însă cu toate acestea, pot cauza anumite distorsiuni de culoare. 

Protecția UV este foarte importantă

Indiferent de alegerile pe care le realizezi, este important ca lentilele colorate ale ochelarilor de soare să ofere un nivel cât mai ridicat de protecție împotriva razelor UV.

Motivele pentru care este indicat să porți un astfel de produs sunt cât se poate de variate. Radiațiile UVA și UVB pot cauza leziuni la nivelul ochilor, chiar și atunci când nu este o zi însorită. De asemenea, afectează pielea din jurul ochilor, acționând fie direct, fie ca urmare a reflectării luminii din nisip, apă, zăpadă sau geamuri. [1] 

Ochelarii de soare cu protecție UV împiedică expunerea directă a ochilor la razele ultraviolete. Astfel, pot fi evitate înroșirea sau umflarea acestora, ori senzația de prezență a unor corpuri străine în ochi. [1]

Lăcrimarea abundentă poate fi o altă manifestare a expunerii la razele UVA și UVB, mai ales dacă ochii tăi sunt foarte sensibili la lumina naturală. Nu în ultimul rând, cataracta și degenerescența maculară pot fi cauzate de expunerea pe termen lung la un nivel ridicat de radiații UV. [1]

Ține cont de aceste informații, pentru a cumpăra cei mai buni ochelari de soare cu lentile colorate. Sfatul optometristul este, de asemenea, extrem de important pentru alegerea finală. Acesta îți poate recomanda ochelarii ideali cu protecție UV, adaptați la specificul activităților pe care le realizezi în fiecare zi, astfel încât să te bucuri de niveluri cât mai ridicate de siguranță și confort. Vino în showroom-ul Lensa din Piatra Neamț Shopping City și solicită ajutorul specialiștilor pentru cele mai bune alegeri!

REFERINȚE:

1. “UV Protection in Glasses: What Is It and What Are Its Benefits”, Glasses.Com, Accesat pe 15 noiembrie 2023. www.glasses.com/gl-us/blog/uv-protection-in-glasses#.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa