Cum să alegi mobilier funcțional pentru camera unui copil și adolescent?

de WTA.ro

Fiecare dintre noi vrem să asigurăm copiilor noștri toate condițiile necesare pentru a se dezvolta armonios. Iar una dintre aceste condiții este legată de mobilierul din cameră. Un mobilier potrivit poate veni în sprijinul îndeplinirii anumitor sarcini și poate oferi confort în momentele de relaxare. Așa că alegerea mobilierului devine, din această perspectivă, un lucru foarte important. Mai jos veți regăsi câteva idei de care să țineți cont atunci când vine momentul alegerii.

De unde să începeți atunci când alegeți mobilierul pentru camera copilului?

De la locul în care va dormi. Așa că primele două lucruri pe care le achiziționați vor fi patul și salteaua. Aceste două obiecte sunt cele mai importante piese de mobila copii, pentru că ele vor oferi confortul necesar unui somn liniștit. Patul trebuie să fie potrivit ca dimensiune și salteaua nu trebuie să fie foarte tare. Atenție la mărimi: patul și salteaua trebuie să se potrivească.

Cotinuați cu un dulap și o comodă. Asta pentru că e nevoie și de spațiu de depozitare. Este nevoie de loc pentru hainele de grădiniță sau de școală, dar și de hainele pentru joacă. De asemenea, va fi nevoie și de spațiu pentru depozitarea unor obiecte preferate, cum ar fi jucăriile.

Nu în ultimul rând, alegeți un birou și un scaun. Aceste două obiecte vor face ca studiul și lecțiile să intre în categoria momentelor plăcute. Un birou potrivit trebuie să aibă loc atât pentru studiu și teme, cât și pentru amplasarea unui calculator sau laptop. Iar scaunul trebuie ales astfel încât poziția în care stă copilul să fie una corectă.

Adolescenții au nevoie și de o zonă în care să se relaxeze și din care să asculte muzica preferată, așa că ar fi o idee bună alegerea unui fotoliu confortabil.

Puteți găsi toate obiectele de mai sus separate sau incluse într-un singur set creat special pentru copii și adolescenți pe https://www.mobilier-mirjan24.ro/.

Siguranța trebuie să fie pe primul plan

Atunci când vine vorba despre mobila camera tineret, siguranța trebuie să fie pe primul loc. O mobilă sigură diminuează riscurile unor accidente nedorite.

În primul rând, alegeți dulapuri ce dispun de margini rotunjite sau acoperite cu bariere de silicon în locurile unde există riscul de zgâriere sau lovire.

Cele mai citite articole

În al doilea rând, alegeți corpuri care se pot fixa bine de pereți, mai ales dacă e vorba despre corpurile dispuse pe verticală și rafturi suspendate. 

E important să alegeți tematica mobilierului?

Dumneavoastră v-ar fi plăcut ca mobila pe care ați avut-o în copilărie să fi avut incluse culorile preferate sau chiar anumite personaje sau teme? Exact așa este și în cazul copilului dumneavoastră. Alegeți mobila pe cât se poate în funcție de preferințe. Dacă există o culoare preferată, mobila camera tineret trebuie să conțină acea culoare. 

Poate nu veți găsi întotdeauna mobila tineret ideală cu personajele preferate, dar puteți personaliza obiectele cu ajutorul unor stickere. Aplicați-le pe noptieră sau chiar pe birou și bucurați-vă de reacția copilului.  

Dacă discutăm de adolescenți, atunci cea mai bună idee este să vă sfătuiți cu copilul în legătură cu tematica și culorile alese. 

Cum puteți optimiza spațiul din camera copilului?

Fie că e vorba despre un copil mic sau despre un adolescent, optimizarea spațiului din cameră va lăsa mai mult loc pentru alte activități, cum ar fi joacă sau activități fizice. Puteți opta pentru un pat care să aibă spațiu de depozitare dedesubt. 

Alegeți să montați rafturi suspendate și dulapuri pe pereți. Măsurați mai întâi înălțimea la care vor fi montate, astfel ca cel mic să poată să ajungă la ele.

Încercați să montați mobilierul în forma literei “L”, astfel încât să utilizați tot spațiul unei încăperi, prin umplerea colțurilor și aerisirea centrului camerei.În cazul în care camera este utilizată de doi copii, paturile suprapuse sunt cea mai bună idee.

Ținând cont de ideile expuse, veți putea alege cea mai bună mobilă pentru camera copilului dumneavoastră.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa