Un sistem bun de camere de supraveghere reprezintă prima linie de apărare atunci când îți dorești să îți protejezi casa și proprietatea împotriva intrușilor. Aceste camere nu numai că te pot avertiza cu privire la persoanele care se apropie de casa ta, dar îți permit să iei și măsuri proactive, cum ar fi activarea unei alarme. Având pe piață sute de camere de supraveghere, de unde știi care îți va oferi cu adevărat liniște și care au caracteristicile de care ai nevoie și se potrivesc în bugetul tău?
Atunci când cauți un sistem de camere de supraveghere, poți fii copleșit de numărul mare de produse disponibile și de vocabularul tehnic confuz care vine cu acestea. Fiecare brand pretinde că oferă rezoluție înaltă și viziune nocturnă, iar sortarea informațiilor poate fi confuză.Când vine vorba de alegerea celor mai bune camere de securitate, ai nevoie de cel puțin un sistem de supraveghere cu 4 camere de exterior care este ușor de instalat și oferă o imagine clară atât pe timp de zi, cât și de noapte. Îl poți găsi pe A2t.ro.
Începe căutarea și puneți câteva întrebări de bază:
Lumină puternică sau lumină slabă?
Nivelul general de lumină al mediului în care se va filma are un impact cert asupra alegerii camerei tale. Dacă supravegherea se va desfășura în zone luminoase și bine iluminate, alegerea de cameră are foarte puține limitări, deoarece lumina face ca aproape orice cameră de securitate să captureze cu ușurință imagini clare. Pe de altă parte, condițiile de iluminare slabă necesită puțină atenție suplimentară, deoarece nu orice cameră de supraveghere video este construită pentru a le gestiona. Căutați o cameră care are un grad de sensibilitate la lumină – fie va fi etichetată drept cameră de zi sau de noapte, fie va enumera compatibilitatea la lumină slabă printre specificațiile lor. Camerele video zi/noapte vă oferă cea mai mare flexibilitate, deoarece vă permit să monitorizați în mod constant un anumit spațiu, chiar dacă nivelurile de lumină fluctuează continuu.
În interior sau în exterior?
Mediile interioare și cele exterioare nu diferă doar la condițiile de iluminare, dar au și un alt factor de diferențiere mare – vremea. În timp ce interiorul tinde să fie controlat, în exterior este o cu totul altă poveste. Vântul, ploaia sau razele UV pot distruge o cameră de securitate, așa că asigură-te că alegi o cameră de exterior mai rezistentă. Reține că, deși majoritatea camerelor de interior nu pot fi folosite în exterior, multe camere de exterior sunt potrivite atât pentru supravegherea interioară, cât și pentru cea exterioară.
Cu sau fără fir?
Camerele de supraveghere cu fir trimit, de obicei, un semnal video mai solid și mai sigur, deoarece transmit prin cablu și nu prin aer, dar pot necesita mai mulți bani și efort pentru a fi instalate. Asta înseamnă fie să angajezi un instalator, fie să cumperi cablul și să-ți faci timp să o realizezi singur. Pe de altă parte, camerele wireless pot fi amplasate practic oriunde cu ușurință, pentru că nu trebuie să îți faci griji cu privire la cablurile. Securitatea semnalului devine, de asemenea, o problemă mult mai mică, datorită protocoalelor de criptare în continuă îmbunătățire.
Așadar, nu te grăbi, analizează mai multe opțiuni și încearcă să gândești acest sistem de supraveghere ca pe o investiție pe termen lung, unde calitatea reprezintă cel mai important aspect.
Sursa foto: A2t.ro