Cum să alegi un aparat de cafea uşor de folosit?

de WTA.ro

Experienţa unei cafele de cea mai bună calitate este acum disponibilă acasă sau la birou cu ajutorul aparatului potrivit. Modelele şi tehnologiile disponibile sunt atât de variate, încât acoperă orice gust, stil sau buget. Uşurinţa utilizării este un criteriu de bază pentru achiziţia şi întreţinerea unui aparat de cafea.

Nu toţi vor să fie barista

Prepararea cafelei poate fi o necesitate, o pasiune sau o meserie în sine. În funcţie de locul în care te regăseşti în această enumerare vei putea alege să investeşti sau nu în deprinderea unor calităţi în acest domeniu. Producătorii de aparate de cafea cunosc acest aspect şi vin în întâmpinarea clienţilor cu tehnologii pentru fiecare. Dacă doreşti doar să bei o cafea, indiferent de tip, un espressor cu interfaţă capacitivă şi iconiţe fotografice o pregăteşte printr-o simplă apăsare de buton. Dacă doreşti să controlezi o parte din proces, poţi alege un aparat semi-automat. Iar dacă devii pasionat şi te experimentezi în pregătirea cafelelor speciale, vei avea nevoie de un aparat 100% manual, dar la fel de uşor de folosit.

Efortul de curăţare

Un alt criteriu de alegere a aparatului potrivit pentru pregătirea cafelei este efortul pe care îl presupune întreţinerea acestuia. Cafeaua de dimineaţă este de multe ori preparată acasă şi consumată în grabă sau luată la pachet de membrii familiei care pleacă la serviciu. În acest caz, ultimul rămas ar trebui să cureţe aparatul de cafea, lucru de multe ori imposibil. Principiul este valabil şi pentru echipele din birouri. Dacă nu ai o bucătărie la dispoziţie sau personal dedicat pentru pregătirea şi servirea cafelei, trebuie să căutaţi un espressor cu necesităţi minime de întreţinere. În ambele situaţii, cel mai bine se încadrează aparatele cu capsule. Tot ce ai de făcut este să alimentezi aparatul cu apă şi doza preferată pentru a te bucura de o cafea instant. La final, singura grijă este să colectezi selectiv dozele din aluminiu, din grijă pentru mediul înconjurător.

Suficient şi eficient

Cele mai citite articole

Pentru a fi uşor de utilizat, aparatul de cafea trebuie să facă faţă numărului de utilizatori. Dacă este subdimensionat rişti să ai cozi interminabile la birou pentru pregătirea unei cafele. Pentru echipă, acest lucru înseamnă risipă de timp şi efort. Alege echipamente La Fântâna cu tehnologie avansată în domeniu care pregătesc două sau mai multe cafele deodată, cu comandă manuală sau automată. În funcţie de numărul de utilizatori vei primi consultanţă cu privire la volumul necesar de servire şi tipul de aparat care se potriveşte nevoilor tale.

Întreţinerea pe termen lung

Pe lângă alimentarea cu apă şi cafea şi curăţarea după fiecare utilizare, orice aparat necesită o întreţinere pe termen lung. Paşii sunt descrişi în manualul utilizatorului. Unul dintre cele mai mari pericole pentru aparatul de cafea este reprezentat de duritatea apei. Acumularea de calcar pe ţevi încetineşte procesul de funcţionare şi le poate deteriora. Din acest motiv, o dată la câteva săptămâni sau la câteva sute de cafele preparate, aparatul trebuie să primească un ciclu complet de curăţare. Curăţarea manuală nu se face decât de către specialişti. Alege, aşadar, un aparat care are opţiunea de curăţare automată. Tot ce vei avea de făcut este să asiguri doza suficientă de decalcificator sau altă soluţie de curăţare, să acţionezi butonul de comandă şi să aştepţi finalizarea ciclului. Fiecare aparat are o serie de produse de curăţare recomandate de producător.

Espressoarele cu comenzi reprezintă alegerea perfectă pentru mediile în care este nevoie de o cafea rapidă de bună calitate. Acasă sau la serviciu ai nevoie de băutura preferată printr-o simplă apăsare de buton, cu eforturi minime de curăţare şi întreţinere.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa