Cum să alegi un ceas de mână potrivit pentru ea

de WTA.ro

Ești în căutarea unui accesoriu care nu se va demoda niciodată, pentru a-l oferi unei femei dragi din viața ta? În acest caz, ceasul reprezintă alegerea optimă. Cu toate acestea, atunci când urmează să achiziționezi un ceas de damă, este recomandat să ții cont de diferite criterii, ca să nu dai greș. Iată cum să alegi un ceas de mână potrivit pentru o femeie, din rândurile de mai jos:

Ține cont de forma și designul ceasului

Primele criterii de care merită să ții cont, atunci când alegi ceasuri de firmă pentru femei, sunt forma și designul acestora. Motivul este simplu: ceasul de damă nu este doar un accesoriu util, care indică ora și data, ci și parte integrantă dintr-o ținută.

În funcție de preferințele purtătoarei, poți opta pentru ceasuri care au cadran în formă clasică (rotundă) sau pentru un cadran pătrat, de inspirație masculină. Fiindcă vorbim despre ceasuri pentru doamne și domnișoare, trebuie să știi că există modele care variază, de la ceasuri-bijuterie până la modelele sport. Atâta timp cât alegi modelul corect, ceasul devine un accesoriu potrivit pentru orice eveniment. Nu vei da greș dacă vei alege ceasuri în formele și culorile preferate de femeia din viața ta, astfel încât acestea să se integreze perfect în orice ținută.

Verifică întotdeauna materialul

Cele mai citite articole

Următorul pas pentru alegerea potrivită a ceasului de damă este verificarea atentă a materialului. De pildă, există ceasuri pentru femei cu brățări metalice argintii, din inox, care sunt recomandate pentru doamnele care activează într-un mediu business. La fel de potrivite sunt și modelele de ceasuri cu brățări metalice din platină, roz aurii sau aurii, care arată bine în ținutele elegante. Pentru un stil vestimentar casual, sunt recomandate și ceasurile de mână cu brățară din piele. Poți opta pentru ceasuri cu o curea din piele simplă, colorată sau cu imprimeu, care să o încânte pe purtătoare. Nu în ultimul rând, îți poți îndrepta atenția și către ceasurile cu brățară din cauciuc, material care se curăță rapid și rezistent în timp.

Nu uita de mecanismul interior al ceasului

Pentru a te asigura că alegi un ceas de calitate pentru femeia din viața ta, nu uita nici de mecanismul interior. Cele mai răspândite modele de ceasuri sunt cele mecanice și care funcționează pe bază de quartz. Ceasurile mecanice sunt indicate pentru femeile care au nevoie de accesorii clasice, fiindcă trebuie întoarse doar o dată pe zi. Ceasurile care funcționează pe bază de quartz sunt cel mai des întâlnite, fiindcă oferă acuratețe mai mare și nu sunt costisitoare. Datorită greutății reduse, acestea pot avea diferite funcții precum: afișarea datei, barometru sau cronometru.

Mai mult, poți să achiziționezi și ceasuri digitale, care indică ora cu ajutorul afișajului electronic, prevăzute cu display LED.

Oricare ar fi alegerea ta, investește în ceasuri funcționale, cu un aspect estetic plăcut. Ceasurile de damă trebuie să reflecte stilul și personalitatea purtătoarei, așa că fă o serie de cercetări înainte, dacă nu ești prea sigur pe tine sau sunteți la începutul relației.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa