Cum să alegi un cuptor cu microunde potrivit

de WTA.ro

Cuptorul cu microunde este adesea cel mai la îndemână mijloc pentru a-ți prepara ceva rapid de mâncare, astfel că el devine indispensabil, mai ales pentru cei care sunt mereu pe fugă și nu au timp foarte mult la dispoziție pentru a petrece în bucătărie. 

Ideal pentru gustări, pentru încălzit mâncare, pentru grill sau pentru decongelat, alegerea unui cuptor cu microunde trebuie făcută în cunoștință de cauză. Mai exact, e bine să îți cunoști nevoile în bucătărie, să știi la ce anume îl vei folosi și cât de des și apoi să decizi care este cel potrivit pentru tine. 

Cuptoarele cu microunde sunt de diferite dimensiuni, cu putere mai mică sau mai mare, cu funcții suplimentare sau doar de bază, cu touch screen sau cu butoane manuale. Ca să știi cum să-l alegi pe cel potrivit, iată câteva criterii de selecție după care te poți orienta: 

Dimensiunile cuptorului

Dimensiunea cuptorului cu microunde sau volumul său este importantă pentru în funcție de acest aspect vei folosi vase de anumite dimensiuni pentru a găti sau încălzi alimentele. Cele mai frecvente au un volum de 20 sau 30 de litri și sunt potrivite pentru o bucătărie normală, unde se gătește și de mai multe ori pe zi. De regulă, cele mai mari, care pot ajunge până la 50 de litri sunt folosite în bucătării ale restaurantelor .

De pus pe masă/blat sau incorporabil?

Cele mai citite articole

Da, există și cuptoare cu microunde incorporabile, asemenea celor normale, însă acestea sunt de asemenea folosite mai mult în bucătăriile restaurantelor sau în casele celor cu adevărat pasionați de gătit. De cealalta parte, cuptorul de sine stătător, independent, pe care îl poți așeza pe masă, pe blat sau într-un corp al mobilierului este mai puțin costisitor și mult mai la îndemână de achiziționat. Singurul aspect asupra căruia va trebui să te mai decizi privind aspectul său estetic va fi culoarea, dacă e alb, negru sau metalic.

Puterea 

Pe piața vei găsi modele de cuptoare cu microunde cu putere pornind de la 700 de wati și ajungând chiar și la 1200 W. Puterea este de fapt cantitatea de energie pe care o emite cuptorul tău, ceea ce înseamnă că cu cât este puterea exprimată în wati mai mare, cu atât mâncarea se va găti, încălzi sau dezgheța mai repede. Pentru o utilizare frecventă, în special pentru încălzit alimentele, un cuptor cu 800 W este suficient. 

Funcțiile cuptorului cu microunde

Ce poți face cu un cuptor cu microunde? Poți să încălzești, cu funcția clasică. Poți să decongelezi alimente cu funcția defrost. De asemenea, dacă optezi pentru unul cu funcție grill vei putea să gătești preparate din carne, cum ar fi fripturi de pui sau porc. 

În ceea ce privește funcțiile, există și partea de tehnologie care poate să fie mai avansată sau de bază. De exemplu comenzile cuptorului cu microunde se vor face fie cu butoane mari, pe care le rotești, fie cu butoane touchscreen, unele setate direct cu temperatura, puterea și timpul potrivit pentru anumite alimente, cum ar fi alimentele congelate sau popcornul. Unele cuptoare au și butoane speciale pentru a adăuga 30 de secunde în plus timpului de gătit, iar cele mai moderne și de ultimă generație au senzori care îți spun că mâncarea e gata și care determină cuptorul să se oprească singur. 

Cuptorul cu microunde potrivit îl alegi în funcție de nevoile tale, dar și de bugetul pe care ești dispus să-l aloci achiziționării lui. Stabilește o sumă și în funcție de ea vezi care sunt dimensiunile, puterea, culoarea, materialul din care este realizat, precum și funcțiile cuptorului pe care ți-l dorești. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa