Cum sa alegi un dedurizator apa

de WTA.ro

O solutie eficienta si rentabila pentru problemele cu calcarul din apa, este montarea unui dedurizator apa. Dedurizarea apei protejeaza impotriva acumularii de saruri nocive pe tevi, robinete, sisteme de incalzire, cazane, masini de spalat si alte instalatii scumpe in casa, birou, magazine, restaurante, laboratoare, spalatorii auto, ateliere, fabrici si multe altele. Dedurizatoarele de apa sunt incarcate cu rasina schimbatoare de ioni. 

Apa trece prin rasina si se inmoaie. In acest sistem, cel mai important este „capul” electronic pentru control, care trebuie sa fie stabil si fiabil din punct de vedere tehnic, dar usor de utilizat de catre utilizatorul final. Odata ce dedurizatorul este instalat si pornit, tot ce trebuie sa faci este sa adaugi periodic tablete de sare in rezervor. 

Exista mai multi factori cheie de luat in considerare atunci cand evaluezi numeroasele marci si modele disponibile in prezent. Principalele consideratii includ nivelul de duritate a apei din casa ta, cantitatea si utilizarea apei in gospodaria ta, bugetul tau si functionalitatea tehnica a sistemelor specifice de dedurizare a apei.  

Am nevoie de un dedurizator apa?

Indiferent unde locuiesti si care este sursa ta de apa, va exista intotdeauna o anumita duritate in apa din casa ta, de la niveluri relativ bune pana la niveluri potential daunatoare. Atunci cand alegi un dedurizator de apa, este important sa stii cat de calcaroasa este apa. Dedurizatoarele de apa au abilitati clar definite de a deduriza apa, precum si capacitatea rasinii cu care este incarcata. 

Cele mai citite articole

Este important sa stii si sa fii sigur ca ai achizitionat un sistem care este capabil sa dedurizeze apa pentru intreaga ta locuinta. Acesta este un calcul destul de simplu – mai multi oameni + mai multa utilizare a apei echivaleaza cu necesitatea unui dedurizator de apa cu o capacitate mai mare si invers.

Ce dedurizator apa sa alegi?

Inainte de a cumpara un dedurizator de apa, ia in considerare bugetul, functionalitatea si caracteristicile dedurizatorului de apa, capacitatea de dedurizare, optiuni precum eficienta energetica, indepartarea fierului, utilizarea sarii si chiar capacitatea de a filtra alti contaminanti. Retine ca pretul nu este intotdeauna lider. 

Iar investitia in indepartarea calcarului va prelungi durata de viata a aparatelor tale electrocasnice, a sistemelor de conducte, si de asemenea, vei folosi mai putini detergenti. Beneficiile sunt foarte pozitive pentru pielea ta, mai ales daca ai piele sensibila sau alergii. Recomandarea este sa incepi cu o analiza a apei pe care o consumi in gospodarie si apoi sa alegi un dedurizator apa in functie de nevoile tale.

Un dedurizator apa este usor de intretinut si de instalat, oferind apa sanatoasa pentru nevoile tale. Dedurizatorul de apa este solutia potrivita, daca de multe ori se strica masina de spalat, boilerul, tevile, chiuveta si vasele se pateaza, iar pielea este uscata si iritata.  

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa