Cum să amenajezi exteriorul casei tale cu materiale de calitate

de WTA.ro

Casa ta are mare nevoie de o amenajare cât mai estetică și funcțională, pentru că exteriorul este menit să apere structura de intemperii sau alte mici incidente. Află cum îți poți amenaja exteriorul casei folosind materiale de calitate și care sunt cele mai potrivite idei de amenajare.

Amenajeaza fațada folosind piatră naturală

Piatra naturală a început să fie din ce în ce mai des folosită pentru fațade, atât pentru a crea modele deosebit de estetic, cât și cu rol de protecție și de îmbunătățire a rezistenței. Trebuie să știi că materialul din care este executata fatada casei este foarte important deoarece acesta poate influența modul de comportare al construcției, atât la nivel termic, cât și din punct de vedere al rezistențelor mecanice.

Folosirea elementelor din piatră naturală are rolul de a proteja locuința de șocuri mecanice, conferă proprietăți de acoperire la nivelul izolațiilor, dacă acestea sunt realizate și de asemenea asigură un aspect deosebit, care poate dura uneori o viață întreagă. 

Piatra naturală are costuri relativ mici, iar acestea o poziționează printre cele mai eficiente materiale de acoperire pe care le poți folosi pentru fațade, atât din punct de vedere al costurilor, cât și funcțional.

Amenajează suprafața exterioară a casei cu lemn

La fel ca și în cazul lambriurilor interioare, amenajarea cu lemn a locuințelor aduce un plus din punct de vedere estetic. Lemnul însă trebuie să fie tratat pentru a rezista cât mai bine la exterior. Lemnul este un material care arde și care suferă variații de volum la nivelul fibrelor, ca urmare a diferențelor de temperatură. 

De asemenea lemnul poate fi atacat de carii și mucegai, așa că va trebui să găsești cele mai bune soluții de amenajare și protecție care să te ajute să păstrezi această amenajare într-un mod cât mai eficient.

Cele mai citite articole

Deși frumoase, acestea amenajări ridică costuri foarte mari tocmai din cauza faptului că lemnul necesită atât de multe tratamente. Costurile de amenajare a fațadelor cu lemn cresc foarte mult din această cauză, drept pentru care o astfel de amenajare se potrivește mai mult în contextul cabanelor sau a caselor de vacanță.

Amenajarea fațadelor cu sticlă

O idee deosebită de amenajare a fațadelor este folosirea elementelor din sticlă. Sticla este unul dintre cele mai elegante materiale, dar și unul dintre cele mai sensibile. Se preferă pentru amenajare sticla armată sau blocurile de cărămidă de sticlă, dacă se dorește o amenajare ușor opacă.

Amenajarea cu sticlă a fațadelor presupune costuri mari la nivel de material, transport, montaj și mentenanță, fiind o soluție de amenajare potrivită mai mult pentru centre comerciale. 

Totuși, sunt foarte mulți beneficiari individuali care aleg această soluție de amenajare tocmai pentru că aceasta oferă un aspect unic, greu de egalat de către alte elemente de construcție.

Amenajarea cu cărămidă a fațadei

Ca o componentă a stilului industrial, amenajare cu cărămidă a fațadei este o metodă deosebit de elegantă de a decora o locuință. Cărămida are proprietăți foarte bune și în ceea ce privește izolarea termică, fiind un material folosit adesea pentru realizarea unor structuri cu caracteristici foarte bune din acest punct de vedere.

Cărămida nu arde, nu suferă variații de volum, nu putrezește și nu este afectată de alte probleme cu care s-ar confrunta alte tipuri de acoperire, fiind cel mai aproape de performanțele și de caracteristicile de acoperire ale pietrei naturale. 

Amenajarea fațadei casei poate fi realizată cu ușurință dacă alegi materialele potrivite, așa că tot ceea ce ai de făcut este să îți stabilești bugetul și să optezi pentru una dintre aceste metode de acoperire.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa