Cum să călătorești cu buget redus: 3 sfaturi utile

de WTA.ro

Fiecare vacanță îți oferă prilejul de a porni într-o nouă aventură pe parcursul căreia ai ocazia să descoperi locurile pe care le-ai văzut, până acum, doar în poze sau în filmulețe postate pe rețelele sociale. Chiar dacă obișnuiești să pleci în concediu o singură dată pe an, călătoria îți va aduce satisfacție, relaxare și un sentiment de recunoștință prin faptul că ai reușit să-ți îndeplinești un vis de pe lista dorințelor. 

Fără îndoială, situația financiară reprezintă principalul impediment în conceperea planului privind următoarea destinație de vacanță. Poate că cele șase piramide de la Giza sau turnul Eiffel din Paris se află, de ceva timp, în atenția ta, însă alte aspecte au devenit prioritare de-a lungul timpului. 

Experiența unei călătorii reușite nu ar trebui cuantificată în monede și bancnote, ci în poze reușite, videoclipuri amuzante, excursii memorabile și amintiri construite în compania celor dragi. Vizitarea deșertului înghețat din Antarctica, a satelor pescărești din Finlanda ori a celebrelor străzi din New York poate trece de stadiul imaginației, concretizându-se într-o vacanță.

Soluția? Ei bine, răspunsul stă chiar în mâinile tale, deoarece poți recurge la o mulțime de variante atunci când vine vorba de organizarea unui concediu, având la dispoziție un buget redus. De la alegerea perioadei optime, la împachetarea inteligentă a bagajului, cercetarea pieței ori selectarea modalității pentru deplasare, iată câteva sfaturi utile.

Rezervă în avans biletul de avion

Fiecare companie aeriană are propriile reguli, rezervându-și dreptul de a concepe o politică internă personalizată, însă un singur aspect rămâne neschimbat: căutarea și rezervarea timpurie a biletelor de avion este mai convenabilă. Întrucât prețul variază în funcție de cererea publicului, în extrasezon cresc șansele să găsești o ofertă convenabilă pentru bugetul personal.

Totodată, următorul pas important pentru siguranța personală în viitorul concediu este o asigurare medicala de calatorie, un tip de poliță care te protejează de situațiile neprevăzute. Un fel de plasă de siguranță, această asigurare vine la pachet cu o mulțime de avantaje, printre care amintim rambursarea banilor pentru biletele de avion, dacă vacanța în străinătate a fost anulată. 

Structurează inteligent bagajul de vacanță

Cele mai citite articole

De cele mai multe ori, suntem tentați să includem în bagaj cât mai multe obiecte vestimentare, accesorii și încălțăminte, în speranța că le vom include în diverse combinații stilistice. Cum planul făcut de acasă se pierde printre cămăși, rochii și pantofi, geanta de voiaj se dovedește a fi aproape neîncăpătoare.

Indiferent de modul pentru deplasare ales, un bagaj cât mai ușor, în care se află doar strictul necesar de haine, funcționează în avantajul tău din mai multe puncte de vedere. În primul rând, te va scuti de achitarea unor valori suplimentare și va fi mai ușor de manevrat. 

Călătorește în extrasezon

Tiparul neschimbat, urmat de majoritatea turiștilor în fiecare an rămâne același: malul mării în timpul verii, respectiv, muntele în perioada anotimpului rece. Ce-ar fi să faci o schimbare anul acesta?

În loc să pleci la Constanța în luna august, plănuiește, spre sfârșitul anului, o vacanță interesantă în Roma. Vei descoperi faptul că, temperaturile moderate îți permit să vizitezi principalele atracții turistice din zonă, să te bucuri de cultura localnicilor, fără aglomerație sau cozi interminabile.

Prin urmare, dacă vrei să te distrezi și să descoperi străzile Parisului, Londrei sau Olandei, având la dispoziție un buget redus, acum ai la îndemână o serie de sfaturi ajutătoare. 

Sursă foto: Shutterstock.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa