Cum să câștigi spațiu pentru depozitare într-un dormitor mic? 7 soluții

de WTA.ro

Dormitoarele de dimensiuni mici îți pun la încercare creativitatea și spiritul de designer interior atunci când încerci să găsești un loc special pentru fiecare obiect, piesă vestimentară sau accesoriu pe care-l ai. Este foarte simplu să te bucuri de o încăpere mică, însă practică, dotată, organizată și primitoare cu ajutorul cutiilor și a spațiilor de depozitare. Așadar, iată 7 soluții pe care trebuie să le încerci pentru a câștiga spațiu la tine în dormitor!

Dulap compartimentat și spațios

Dulapul compartimentat își are cu siguranță locul într-o încăpere de dimensiuni mici deoarece aici vei putea organiza întreaga ta garderobă, alături de cărți, decorațiuni, accesorii sau alte obiecte personale. Dulapul cu uși glisante este o alegere bună deoarece te va ajuta să câștigi spațiu în cameră, ușile deschizându-se și închizându-se pe aceeași șină, fără să iasă în relief. Pe cât posibil, alege un dulap foarte bine compartimentat, înalt, lat și îngust, cu oglindă de dimensiuni mari pentru economisirea spațiului.

Spațiu de depozitare sub pat

O variantă rapidă și versatilă pentru depozitarea obiectelor tale sau a așternuturilor pentru pat este spațiul de depozitare de sub acesta. Unele rame au deja sertar pe care-l poți folosi, pe când altele prezintă un loc gol dedesubt în care poți pune cutii de diferite dimensiuni, așadar vei câștiga loc în cameră.

Etajere în loc de sertare

Dacă ți-ai propus să montezi sertare sau dulapuri în zona superioară a camerei, este mai degrabă indicat să optezi pentru etajere în defavoarea celorlalte piese de mobilier. Etajerele oferă mai mult spațiu, fiind aerisite și fără uși care pot bloca accesul în alte părți ale încăperii. Acestea pot fi montate deasupra biroului sau patului, prinse în ușă sau chiar montate pe lateralele altor mobiliere: șifonierul, biroul sau masa.

Coșuri fixate în perete

Cele mai citite articole

Fii creativ! Fixează coșuri în perete de diferite dimensiuni pentru a organiza și sorta numeroasele obiecte și accesorii, păstrând de asemenea un ambient plăcut și deosebit în camera ta. Coșurile pot fi înlocuite de etajere în cazul în care vrei un design minimalist. În acestea poți pune bijuteriile, cablurile de alimentare, rechizitele școlare, jucăriile, alte tipuri de accesorii, farduri sau chiar ghivece de flori pentru decor.

Tabureți și cutii de depozitare

Renunță la scaunele clasice din încăpere și investește în tabureți cu spații de depozitare, astfel încât te vei bucura de dubla funcționalitate a acestora. Pe de-o parte vei putea invita persoanele dragi la tine în cameră și să le oferi un scaun confortabil, iar pe de altă parte vei putea depozita în acesta ceea ce îți dorești.

Masă pliabilă

O masă pliabilă poate ține rolul unei noptiere, unei comode, unui birou, unei măsuțe de cafea sau chiar unei mese de dining, fiind extrem de versatilă și practică. Poți improviza cu aceasta un spațiu de depozitare și de lucru ideal pentru nevoile tale. Masa pliabilă este ușor de transportat dintr-un loc în altul, iar în cazul în care nu o folosești, îți va fi ușor să o strângi și să o pui rezemată de un perete.

Organizator vertical pentru ușă

Organizatorul vertical îți va oferi noi spații de depozitare pentru camera ta. Acesta poate fi montat pe ușa de la intrare sau pe ușile de la dulap. Vei găsi modele variate, precum cele cu buzunare mici în care fiecare obiect își poate găsi locul sau organizatoare de dimensiuni mai mari, sub formă de coșuri din pânză, în care poți aranja categorii de obiecte și accesorii.

Ai văzut? Ai reușit numaidecât să-ți organizezi toate obiectele, hainele, gadgeturile și celelalte accesorii cu ajutorul unor spații de depozitare inventive și practice! Tu cum ți-ai aranjat eficient dormitorul de dimensiuni reduse pentru a câștiga spațiu?

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa