Cum să crești traficul pe site

de WTA.ro

Cum să crești traficul pe site

Nu mai este niciun secret că pentru a avea un business de succes ai nevoie de un website de succes. Dar, pentru a avea un site de succes, ai nevoie de trafic. Cum îl obții? Îți spunem noi în articolul de mai jos.

Există o mulțime de factori ce trebuie luați în considerare atunci când ai în vedere creșterea traficului pe site. Începând de la viteza cu care funcționează și până la abordarea unui conținut original și de calitate, toate aceste tehnici trebuie luate în considerare.

Abordează diferite strategii de marketing

Creșterea traficului pe site depinde în mare măsură și de ce fel de strategii de marketing adopți. Poți începe cu marketingul offline (împărțirea pliantelor, distribuirea mostrelor, publicitate stradală, crearea unui eveniment) sau poți aborda marketingul online  (crearea de rețele sociale și postarea constantă pe ele, Google adwords, influencer marketing, content marketing). 

Desigur, poți aborda o strategie care să le includă pe ambele. Nu uita că orice strategie ai adopta, e nevoie de timp până să apară rezultate concrete.

Asigură-te că site-ul performează conform algoritmilor Google

Un factor foarte important în cât de bine clasifică Google site-ul și, prin urmare, câți oameni sunt capabili să îl găsească, este modul în care acesta funcționează. 

Pentru a determina performanța, e bine să iei în calcul următoarele aspecte: cât de repede se încarcă pagina și conținutul (Google spune că pentru a oferi o experiență bună pentru utilizator, conținutul principal ar trebui să se încarce în 2,5 secunde), cât de rapid răspunde site-ul atunci când un utilizator încearcă să interacționeze cu o pagină și cât de stabile vizual sunt paginile.

Implementează tehnici SEO

Implementarea și respectarea unor tehnici SEO sunt esențiale pentru a crește traficul pe site. Astfel, ai nevoie de un conținut valoros, original, care să ofere încredere și autoritate. 

Cele mai citite articole

De asemenea, e nevoie de optimizarea URL-urilor și de repararea rapidă a link-urilor nefuncționale. Și, nu în ultimul rând, e bine ca meta descrierile, tag-urile H1 și H2 să fie setate corect.

Construiește backlinks

Backlink-urile sunt, pur și simplu, link-uri către site-ul tău care sunt găzduite pe un alt site. Dacă site-ul are backlink-uri pe site-uri web de calitate, autorizate, acest aspect va îmbunătăți autoritatea în domeniu și va crește succesul în căutări.

Creează conținut original

Creșterea traficului pe site nu înseamnă doar obținerea audienței maxime pentru conținut. Este, de asemenea, vorba și despre menținerea acestei creșteri în timp. De aceea, conținutul original, de calitate este un must-have pentru orice site web. 

Tipul acesta de conținut este bazat pe subiecte care nu se demodează niciodată și se învârte în jurul punctelor de discuție de bază ale site-ului. Conținutul original va fi întotdeauna relevant pentru publicul tău și poate fi actualizat frecvent în timp. 

Publicarea unui astfel de conținut este, de asemenea, benefică și pentru SEO. Dacă poți crea conținut de calitate în jurul expresiilor cheie pe care vrei să le accesezi și să utilizezi tehnici SEO inteligente, este posibil să poți beneficia de un trafic consistent din căutări.

Postează frecvent pe rețelele sociale

Deși Google este principalul motor al creșterii  traficului pe site, este important să fii constant și pe canalele de socializare. Postând frecvent, crești vizibilitatea conținutului și, de asemenea,  șansele ca postările tale să fie favorizate de algoritmii rețelelor sociale. Pentru a face fluxul de lucru al rețelelor sociale mai ușor de gestionat, creează un calendar de conținut care te ajută să fii organizat.

În concluzie, creșterea traficului pe site este un cumul de factori, strategii și modalități. Dacă toate acestea vor fi implementate, succesul nu va întârzia să apară.

Sursă foto:  freepik.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa