Cum să crești vânzările PFA-ului tău – 4 investiții strategice

de WTA.ro

Cel mai mare risc al unei afaceri este lipsa capitalului, respectiv a strategiilor eficiente care să crească profitul, conform unui studiu realizat de investopedia.com. Altfel spus, riscul presupune un management slab, lipsit de viziune și de acțiuni strategice. În rândurile următoare îți prezentăm patru investiții smart de care să ții cont în creșterea vânzărilor.  

1. Investește în diversificarea portofoliului de produse și servicii

Diversificarea portofoliului de produse și servicii este un pas pe care, mai devreme sau mai târziu, va trebui să-l faci în dezvoltarea PFA-ului tău. Este o modalitate de a atrage mai mulți clienți, respectiv de a-ți crește vânzările și a obține mai mult profit în urma investițiilor efectuate. 

Cum să aduci în portofoliu noi produse și servicii, într-un mod inteligent? În primul rând, realizează o analiză SWOT a activității pe care o desfășori. Vei afla care sunt punctele tari și slabe, care sunt oportunitățile și riscurile. În al doilea rând, cercetează piața, efectuează sondaje de opinie în rândul potențialilor clienți și, desigur, verifică acțiunile concurenței în domeniul tău de activitate. 

Poți face investiții în noi categorii de produse și servicii prin finantarea PFA-ului tău. O soluție rapidă ar fi să apelezi la o instituție financiară nebancară (IFN), care vine cu câteva avantaje importante precum:

  • Acordarea unui credit de până la 235.000 RON, cu rambursare între 12 și 24 de luni pentru capital de lucru, respectiv până la 48 de luni pentru investiții;
  • Aplicare super rapidă, 100% online;
  • Doar două documente necesare: extras de cont pe ultimele 3 luni și ultima declarație unică depusă la ANAF. În funcție de specificul afacerii, se pot cere și alte documente adiționale. 

2. Alocă un buget generos pentru marketingul online

Promovarea online a ajuns la un nivel complex de abordare și investiții, existând soluții pentru toate ideile și strategiile de marketing pe care vrei să le implementezi. Rezultatele se obțin mai repede în urma alocării unui buget generos, care să fie revizuit periodic în funcție de progrese. 

Reține faptul că implementarea strategiilor de marketing online se realizează cu ajutorul specialiștilor, altfel vei ajunge la concluzia că sumele de bani investite nu aduc vânzările dorite. 

O strategie eficientă ar fi să te poziționezi pe mai multe direcții de promovare, de la SEO pe motoarele de căutare până la prezența activă pe rețelele de socializare considerate optime pentru afacerea ta. 

3. Construiește o politică eficientă de recompensare și bonusare

Cel mai greu într-o afacere este să-ți păstrezi clienții vechi. Asta pentru că ei cumpără de la tine, dar în același timp așteaptă și să vadă dacă sunt recompensați în vreun fel. În lipsa unei strategii bine definite, ei vor fi atrași de concurența ta. De exemplu, te poți gândi la realizarea unui newsletter personalizat cu oferte exclusive, acumularea de puncte în contul de client sau realizarea unor campanii sub formă de premii sau vouchere. 

De asemenea, trebuie să ai în vedere și o strategie de fidelizare a clienților noi. Dacă comandă un produs sau serviciu, ai în vedere să le oferi fie un cadou simbolic, poate chiar complementar serviciului sau produsului comandat, fie o recompensă sub formă de reducere la următoarele cumpărături. 

4. Încheie parteneriate cu alți freelanceri

Este o modalitate modernă de lucru, ce poate fi realizată cu ușurință de la distanță (remote), mai ales că sunt foarte mulți freelanceri disponibili pentru asemenea parteneriate win-win. Mai mult, freelancerii își pot desfășura și ei activitatea sub forma unui PFA, ceea ce înseamnă o simplificare a procedurilor de contractare și plată. 

Prin urmare, apelează la freelanceri dacă ai diverse proiecte de finalizat. De exemplu, poate ai nevoie de realizarea unor bannere publicitare pe site-ul tău sau îți dorești o persoană care să se ocupe de postările pe rețelele de socializare. Pe platformele specializate se găsesc freelanceri pentru tot felul de nevoi. Colaborarea cu un freelancer poate fi de scurtă sau lungă durată. 

În concluzie, diversificarea portofoliului de produse și servicii, alocarea unui buget generos pentru marketingul online, strategiile de fidelizare ale clienților și parteneriatele cu freelancerii sunt investiții strategice aflate la îndemâna ta. 

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa