Cum să găsești casa visurilor tale

de WTA.ro

Dacă urmează să te muți într-o locuință nouă și ai în plan să achiziționezi propria casă, cu siguranță îți dorești să găsești varianta perfectă, la care ai visat dintotdeauna.

O curte spațioasă, ferestre mari, camere în care pătrund razele soarelui la apus – oricare ar fi dorințele tale, casa de vis trebuie să le îndeplinească.

Uneori, însă, căutările pot dura mult, iar locul ideal poate întârzia să apară. Nu trebuie să te descurajezi sau să te mulțumești cu mai puțin, ci doar să intervii puțin asupra strategiei.

Iată cum să-ți găsești casa visurilor tale!

1. Stabilește factorii esențiali pentru decizie

Mulți viitori proprietari se entuziasmează foarte tare atunci când încep căutările, așa că vizionează toate casele pe care le găsesc în ofertele online. În scurt timp, ajung la epuizare și trag concluzia că locuința lor ideală nu există.

În realitate, pentru a găsi ceea ce cauți cât mai repede, este nevoie să-ți stabilești factorii esențiali pentru decizie. De exemplu, dacă vrei să locuiești într-o zonă verde, caută proiecte de case la cheie aproape de natură și interesează-te ce implică acestea.

De asemenea, decide-te asupra unui buget și asupra detaliilor pe care nu ești dispus să le negociezi. Poate fi vorba despre numărul de camere și de băi, suprafața totală, existența balconului sau a curții.

2. Fă o listă cu priorități și cu elemente „nice to have”

Odată ce știi care sunt criteriile nenegociabile, lista cu posibilități se va cerne de la sine. Apoi, te poți concentra pe următoarele detalii importante: prioritățile și aspectele bune de avut, dar nu esențiale.

De exemplu, prioritățile tale pot fi orientarea casei către un anumit punct cardinal, un dormitor spațios, o bucătărie separată de living sau un open space, precum și o baie cu ventilație naturală.

Cele mai citite articole

Elementele „nice to have” pot include încălzirea în pardoseală, geamuri panoramice, cameră separată pentru servicii sau o debara.

După ce vei stabili toate aceste aspecte, îți va fi mult mai ușor să triezi ofertele și să vizionezi doar ceea ce știi că ți s-ar potrivi. Astfel, scurtezi timpul de căutare și economisești resurse prețioase, precum timpul pentru deplasare la fiecare locație.

3. Cercetează mai multe zone

Fie că vrei să rămâi într-o zonă familiară, în care ai mai locuit, sau visezi să te muți într-un anumit cartier, locul viitoarei tale case este esențial. De aceea, este indicat să faci o listă cu locuri preferate, apoi să pleci în explorarea acestora.

Când spunem să pornești în cercetarea zonelor, ne referim la vizite fizice în fiecare zonă de care ești interesat. Mergi cu mașina, dar fă și scurte plimbări pe jos, pentru a vedea care este atmosfera generală și cum te simți în fiecare loc.

Dacă nu ești sigur cu privire la anumite părți ale orașului, explorează-le și pe ele, pentru a-ți face o idee cât mai clară. După câteva plimbări, vei avea claritate și vei ști exact unde vrei să locuiești.

4.  Privește în perspectivă

De multe ori, casa visurilor tale este „deghizată” într-o casă aparent imperfectă. Cu alte cuvinte, uneori, s-ar putea să nu găsești din prima exact ceea ce cauți. Din acest motiv, este recomandat să ai o privire de ansamblu și să te raportezi la fiecare imobil gândindu-te la ce ar putea deveni.

De exemplu, dacă o casă are tot ce îți dorești, mai puțin o cameră de transformat în birou, gândește-te dacă poți amenaja un birou în livingul foarte spațios, separat printr-o piesă de mobilier, precum o bibliotecă modernă, modulară.

Totodată, chiar dacă îți imaginezi că o casă ar putea deveni cea la care visezi, rămâi realist și asigură-te că poți face modificările dorite, din punct de vedere logistic și financiar.

Acestea fiind spuse, urmează pașii de mai sus și vei reuși să-ți găsești casa visurilor tale în timp record, cu minimum de efort.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa