Cum să-i ajuți pe copii să își exprime liber creativitatea. 7 activități

de WTA.ro

Copiii învață ușor prin joacă și trebuie încurajați să își exprime liber creativitatea. Totodată, pentru a nu intra într-o rutină și a nu se plictisi, este bine să diversifici cât mai mult activitățile. Cum poți face acest lucru? Avem noi 7 idei pe care le pot încerca cei mici.

  • Desen în carioci

Desenatul este una dintre activitățile preferate de copii și le stimulează imaginația și creativitatea. Pentru a mări miza, cei mici pot face desene cu carioci de la Herlitz. Creațiile lor vor fi în culori intense și vesele. Mai mult, cei mici vor învăța să fie creativi și îndrăzneți, deoarece greșelile nu pot fi corectate cu radiera și necesită o abordare diferită.  

  • Pictură cu degetele sau cu burete

Picturile nu trebuie realizate doar cu pensule, ci poți găsi multe moduri ingenioase de folosire a acuarelelor sau a guașelor. Copilul se poate ajuta de propriile degete, de un simplu burete sau de bețișoare cu burețele. Acesta este atât un exercițiu distractiv, cât și un mod de stimulare a creativității.

  • Figurine din plastilină

Ce zici de un joc în care copilul tău creează diverse forme din plastilină și tu încerci să ghicești ce a vrut să realizeze? De asemenea, poți inventa animale fantastice și personaje neobișnuite, iar misiunea fetei sau a băiatului tău va fi de a transforma imaginile din minte într-o figurină. 

  • Desene cu creta pe asfalt

Cele mai citite articole

Această activitate este benefică atât pentru a încuraja petrecerea timpului în aer liber, cât și pentru stimularea creativității. Copiii pot face un concurs de desene cu creta pe asfalt sau pot crea la o operă comună. Ai grijă să alegi o zonă pietonală, fără bicicliști sau alte pericole. 

  • Machete din carton

Dacă ți-au rămas prea multe cutii după ce ai primit comenzile plasate online și încă nu le-ai reciclat, este momentul să le găsești o utilitate. Lasă-i pe copii să vină cu tot felul de idei, de la machete cu clădiri spectaculoase la crearea unui castel sau a unui oraș în miniatură.

  • Costume din hârtie creponată

O altă activitate distractivă pentru copii, care implică și îndemânare, și creativitate, este realizarea de costume din hârtie creponată. Spre exemplu, îi poți încuraja să își imagineze cum s-ar îmbrăca personajele lor preferate într-o situație neobișnuită. De asemenea, cei mici pot crea ținute din obiecte reciclate. 

  • Colaj doar cu stickere

Există o multitudine de feluri în care copiii își pot exprima ideile, iar stickerele sunt o modalitate de a transmite un mesaj. Crearea unui colaj doar cu autocolante poate fi o provocare pentru cei mici, dar și un excelent exercițiu de stimulare a abilităților creative.

Acestea sunt doar câteva dintre activitățile prin care copiii își pot exprima liber creativitatea. Este important să încurajezi această abilitate, deoarece îi poate ajuta pe cei mici să vină cu idei noi, să găsească moduri mai bune de rezolvare a unor probleme și, totodată, să își expună sentimentele și să le înțeleagă. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa