Cum să identifici semnele de calitate și autenticitate atunci când cauți piese de schimb originale pentru BMW?

de WTA.ro

Alegerea unor piese de schimb originale influențează major performanțele și siguranța mașinii. Însă, atunci când ești în căutarea unor componente pentru automobilele BMW, este important să știi cum să identifici diferitele categorii de piese disponibile, pentru a avea certitudinea că acestea sunt autentice și compatibile cu modelul pe care îl deții.Optând pentru piesele potrivite, eviți eventualele neplăceri și costurile nedorite care pot apărea ca urmare a acestora. Iată cum să identifici semnele de calitate și autenticitate, atunci când cauți piese de schimb pentru marca BMW. 

Semnificația termenilor OE, OEM, OES și AM

Piesele auto disponibile pe piață se pot clasifica în 4 categorii principale, respectiv:

  • OE (Original Equipment);
  • OEM (Original Equipment Manufacturer);
  • OES (Original Equipment Supplier);
  • AM (After Market).

OE se referă la piesele de schimb fabricate de către producătorul automobilului. Acestea sunt piesele originale, care fac parte din dotarea vehiculului atunci când este nou și sunt de obicei cele mai scumpe.

OEM se referă la piesele produse de un alt producător, dar care sunt identice cu piesele originale, fiind fabricate după aceleași standarde de calitate. Deși pot varia ca preț, acestea sunt de obicei mai ieftine decât piesele OE. 

Cele mai citite articole

Pe de altă parte, OES se referă la piesele care sunt produse de un terț care furnizează, de asemenea, piese pentru producătorul original al vehiculului. Acestea pot fi de aceeași calitate ca și piesele OE și OEM, dar sunt adesea mai puțin costisitoare.

În cele din urmă, AM se referă la piesele de schimb care nu sunt produse nici de producătorul original al vehiculului, nici de un furnizor al acestuia. Ele sunt, de regulă, cele mai ieftine, dar pot prezenta un minus în ceea ce privește calitatea.

Piesele OE și OEM au, în general, o durată de viață mai lungă și oferă o performanță mai bună decât piesele OES și AM. Dacă ești în căutarea unor componente originale de schimb pentru mașinile BMW, poți alege un furnizor de încredere  care oferă piese de schimb pentru BMW seria 6, dar și pentru alte modele ale producătorului german. 

Numărul de identificare, un indice al autenticității piesei 

Numărul de identificare este un cod unic atribuit fiecărei piese de schimb de către producător și reprezintă un instrument util pentru verificarea autenticității și compatibilității pieselor de schimb. Acesta nu este doar un set arbitrar de numere și litere, ci un indice al faptului că piesa este originală și potrivită pentru un anumit model de mașină.

În contextul pieselor de schimb pentru BMW, acest număr de identificare este esențial în a asigura performanța optimă și siguranța vehiculului.Utilizarea incorectă a pieselor de schimb poate duce la probleme de care vizează performanța, siguranța și poate chiar să aibă un impact negativ asupra valorii de revânzare a vehiculului.

Verificarea numărului de identificare a piesei poate varia în funcție de marca și de modelul mașinii. În principiu, acesta poate fi găsit pe ambalajul piesei de schimb, pe o etichetă atașată de piesă sau într-un catalog de piese de schimb online furnizat de producător. De exemplu, BMW pune la dispoziție un astfel de catalog, prin care cumpărătorii pot verifica numărul de identificare al pieselor.

Este esențial să știi cum să se detectezi semnalele de avertizare referitoare la piesele auto contrafăcute. Acestea pot include combinații numerice care nu se potrivesc cu standardele producătorului, numere care sunt greu de citit sau care par să fie modificate și piese care nu au un număr de identificare.

Cum să te asiguri că piesele de schimb pentru BMW sunt autentice?

Primul pas în pentru a te asigura că piesele de schimb pentru BMW sunt autentice constă în verificarea Codului de Identificare a Piesei (Part Identification Number – PIN). Fiecare piesă originală BMW vine cu un cod unic de identificare, care este tipărit pe piesă sau pe ambalaj. Acest cod poate fi folosit pentru a verifica autenticitatea piesei pe site-ul oficial BMW sau în baza de date a unui dealer autorizat.

Este important de menționat că piesele originale BMW sunt realizate în conformitate cu cele mai înalte standarde de calitate și durabilitate. Acestea sunt proiectate pentru a se potrivi perfect cu mașina și pentru a funcționa în armonie cu restul componentelor. Piesele de schimb contrafăcute sau de o calitate inferioară pot afecta performanța și siguranța mașinii.

În cazul în care ai îndoieli cu privire la autenticitatea unei piese, cea mai bună opțiune este să consulți un specialist sau un dealer autorizat BMW. Aceștia pot verifica PIN-ul produsului, pot evalua calitatea acesteia și îți pot oferi sfaturi despre compatibilitatea și instalarea corectă a piesei.

Dacă vrei să te bucuri de o experiență de condus sigură, fiabilă și confortabilă alege întotdeauna piese de schimb originale pentru BMW. Acestea sunt special fabricate și testate pentru a spori durabilitatea mașinii, asigurându-ți totodată un preț bun pentru ea, în cazul revânzării.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa