Cum să îți alegi ochelarii de soare în funcție de forma feței

de WTA.ro

Pentru că vine vara și lumina intensă a soarelui îți poate da bătăi de cap, trebuie să te gândești la achiziția unor ochelari de soare care să te protejeze de razele solare, dar care să ți se și potrivească, în funcție de forma feței tale. Fiind un accesoriu nelipsit pe toată perioada verii, ochelarii de soare îți pot scoate în evidență caracteristicile fizionomice, dacă alegi un model care să te avantajeze.

Ochelarii de soare potriviți pentru fața rotundă

Dacă ai o față rotundă, înseamnă că linia care unește fruntea cu punctul cel mai jos al bărbiei este egală cu linia care unește pomeții, astfel că trebuie să optezi pentru un model de ochelari de soare care să dea impresia unei frunți mai mici și care să accentueze pomeții. Pentru asta, poți opta pentru ochelari de soare cu o ramă supradimensionată, dreptunghiulară, care să fie ușor mai lată decât pomeții. Totodată, în funcție de stilul tău, poți să te orientezi spre ochelari de soare cu accente de culoare pe ramă sau ușor transparenți în zona nasului.

Ochelarii de soare potriviți pentru fața ovală

Dacă ești fericita posesoare a unei fețe ovale, înseamnă că lungimea feței tale este egală cu lățimea plus încă jumătate. În acest caz, trebuie să știi că te poți bucura de o multitudine de modele de ochelari de soare, deoarece acest tip de față îți permite să experimentezi diverse modele. Cele mai apreciate modele de ochelari de soare pentru acest tip de față sunt cele de tip „aviator” sau ramele de tip „cat eye”, însă, în funcție de preferințele tale, poți să optezi și pentru alte modele, care pot să îți scoată în evidență forma de invidiat a feței.

Ochelarii de soare potriviți pentru fața pătrată

Dacă ai o frunte înaltă și maxilare proeminente, atunci înseamnă că forma feței tale este una pătrată. Pentru a oferi echilibru trăsăturilor feței tale, poți să optezi pentru o pereche de ochelari de soare cu o ramă rotunjită, ovală sau de tip „aviator”. Orientează-te spre rame în culori deschise și evită detaliile pronunțate și conturul ascuțit al ramelor de ochelari de soare. De asemenea, atunci când forma feței tale este pătrată, încearcă să eviți ochelarii de soare cu rame pătrate.

Ochelarii de soare potriviți pentru o față în formă de inimă

Cele mai citite articole

Pentru a echilibra partea superioară a feței cu partea inferioară, poți să optezi pentru ochelari de soare cu o ramă în formă de lacrimă, care să facă partea inferioară a feței să pară mai lată. Totodată, dacă fața ta este în formă de inimă, ți se potrivesc și ochelarii de soare de tip „cat eye” sau cei cu o ramă rotundă. Evită pe cât posibil ochelarii de soare cu aspect masiv și modelele supradimensionate, deoarece acestea nu fac altceva decât să ofere iluzia unei părți inferioare și mai înguste a feței.

Ochelarii de soare potriviți pentru o față alungită

O formă alungită a feței este cel mai ușor de echilibrat cu ajutorul ochelarilor de soare, deoarece trăsăturile acestei fețe sunt deja aliniate, lățimea bărbiei, a pomeților și a frunții fiind  de aproximativ aceeași dimensiune.

Dacă ai o față alungită, orientează-te spre ochelari de soare supradimensionați, cu rame rotunjite și subțiri. Este de preferat să alegi rame dreptunghiulare, care acoperă centrul feței, și să eviți ramele rotunde, care vor crea un ușor dezechilibru la nivelul feței.

Indiferent de modelul de ochelari de soare pentru care optezi în funcție de forma feței tale, nu uita că, pe lângă aspectul estetic, trebuie să acorzi atenție și factorului de protecție împotriva radiațiilor ultraviolete, care să te ajute să eviți problemele ce pot apărea din cauza razelor solare.

Sursa foto: Shutterstock

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa