Cum să îți păstrezi cât mai bine băuturile în anotimpurile calde

de WTA.ro

Cum să îți păstrezi cât mai bine băuturile în anotimpurile calde

În fiecare an, începând cu luna mai, apar probleme legate de căldură și modul în care aceasta afectează calitatea băuturilor. Acest lucru te poate deranja chiar dacă nu ești proprietar de bar sau terasă, unde calitatea muncii tale ține de calitatea băuturii. Influența pe care căldura o are asupra lichidelor, dar și modurile ineficiente de răcire a lor sunt probleme pentru toți cei care vor să savureze un vin de calitate împreună cu musafirii, ori un suc rece și aromat alături de copii după un meci de fotbal în curte. Află din acest articol cum poți să îți păstrezi cât mai bine băuturile pe timpul lunilor calde ale anului, astfel încât gustul și savoarea lor să nu fie afectate.

 Cum poți salva gustul și savoarea băuturilor pe timpul verii

Mulți oameni aleg să își țină băuturile în frigider pentru a le feri de căldură. Această măsură, într-adevăr, le menține reci, dar nu asigură și faptul că lichidele nu vor primi gustul și aroma celorlalte alimente din frigider. Asta se întâmplă mai ales cu băuturile care au fost deja desfăcute și resigilate, precum șampania, vinul sau chiar sticlele de suc începute. O soluție pentru problema „contaminării” de la celelalte alimente este un răcitor de băuturi, care este practic un frigider de dimensiuni mai mici, special proiectat pentru băuturi. Un astfel de răcitor poate avea și numai 50 de centimetri înălțime și un spațiu pentru 12 băuturi, asta în cazul în care dorești să nu ocupe mult loc în casă sau în bucătăria de vară unde îl vei amplasa.

Cele mai citite articole

O altă soluție pentru păstrarea intactă a gustului și, în general, a calității băuturii este depozitarea acesteia în locuri special amenajate pentru acel tip de băutură. În acest articol îți va fi detaliată păstrarea vinului, atât pentru că e una dintre cele mai populare băuturi care pot fi ținute în recipiente mari, cât și pentru că vara vinul e printre lichidele ce au cel mai mult de suferit dacă nu sunt bine păstrate. 

Un astfel de loc special construit pentru vin este cisterna de vin, în special cele fabricate din inox. Față de butoiul de lemn sau damigeana de sticlă, butoiul de inox păstrează cel mai bine temperatura și, mai ales, asigură faptul că gustul nu va fi alterat de nicio altă influență, fie ea trecerea timpului, fie prezența altor lichide ori alimente în apropierea locului unde ții vinul. Dacă aceste date despre butoaiele de inox te-au făcut curios, poți vizita site-ul protectvit.ro, pentru a arunca un ochi peste selecția de cisterne din inox pentru vin, pe care le poți găsi și la dimensiuni favorabile uzului casnic, între 50 și 100 de litri.

În final, este important de menționat faptul că fiecare băutură are nevoie de o temperatură specifică și un anumit tip de îngrijire pentru a își păstra gustul și calitatea inițiale. Dacă vrei să ai parte de experiențe plăcute în timpul verii, produsele prezentate mai sus îți vor veni în ajutor suficient de bine.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa