Cum să lucrezi de oriunde: 4 device-uri de care ai nevoie

de WTA.ro

Să lucrezi de acasă se transformă în noua modă atât în rândul freelancerilor, dar și în cazul corporațiilor în care activitatea nu este una care să presupună prezența la birou. Schimbările din ultima vreme ne-au demonstrat că uneori suntem chiar mai eficienți atunci când lucrăm de acasă, iar asta este atât în avantajul nostru, cât și al angajatorilor. Totuși, pentru a avea cu adevărat succes, avem nevoie și de câteva dispozitive absolut necesare. Iată ce trebuie să-i ceri angajatorului sau ce trebuie să-ți cumperi singur dacă lucrezi pe cont propriu. 

Un telefon mobil performant 

Pentru a avea succes în afaceri trebuie de obicei să fii cel puțin cu un pas înaintea competiției. Ca să faci asta, va fi nevoie să stai tot timpul conectat, cel puțin în timpul orelor de muncă. Nu ne îndoim că ai deja un telefon mobil, dar îl ai pe cel potrivit? 

Prin smartphone-ul potrivit înțelegem un mobil care să-ți permită cel puțin navigarea pe internet și citirea e-mailurilor și/sau efectuarea apelurilor video. Câteodată partenerii de afaceri vor necesita un răspuns rapid, deci nu vei avea timp să-ți scoți laptopul și să cauți o priză. Află mai multe despre performanța telefoanelor Xiaomi și alege-l pe cel potrivit pentru tine. 

O tabletă 

Câteodată te vei sătura de munca la birou sau la masa dintr-un restaurant/cafenea și vei dori să te mai și relaxezi. Poți îmbina utilul cu plăcutul și poți lucra de pe canapea sau din pat cu ajutorul unei tablete de ultimă generație. 

Cele mai citite articole

Practic, vei avea acces la aceleași posibilități ca în cazul unui laptop performant, dar vei beneficia de și mai mult confort. În plus, va fi și mai ușor de transportat. Alege una cu specificații potrivite în funcție de tipul de proiecte la care lucrezi și poți uita o perioadă de laptop. 

Un laptop 

Să recunoaștem, anumite activități nu pot fi făcute doar cu ajutorul unui telefon sau al unei tablete. Dacă te ocupi de modelare 3D de exemplu, vei avea nevoie de puterea unui calculator sau laptop performant. La fel, dacă jobul tău implică scrisul sau o formă de design, îți va fi foarte greu să faci asta doar cu ajutorul unei tablete. 

Așadar, pentru proiectele ceva mai serioase vei avea nevoie de un laptop, de preferat unul cât mai portabil, pentru a putea lucra de oriunde. Nu uita nici să te interesezi în legătură cu durata de viață a bateriei, altfel vei căuta prize pe oriunde vei merge. 

O pereche de căști performante

Munca remote, deși este pe placul multora, are și o serie de dezavantaje. Dacă la birou aveai un spațiu dedicat lucrului, în care în general nu te deranja nimeni, nu același lucru poate fi spus despre sufrageria ta sau spațiul dintr-o cafenea sau dintr-un restaurant, mai ales dacă ești în vacanță. 

Pentru a te putea izola cu succes de zgomotele din jurul tău și pentru a crea o atmosferă propice pentru lucru îți sugerăm să-ți achiziționezi inclusiv o pereche de căști, de preferat cele care au și funcție de anulare a zgomotului de fundal. Vei putea lucra pe muzica ta fără să te mai deranjeze nimeni! 

Dacă ai toate aceste dispozitive poți da drumul la treabă! 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa