Cum să nu mai simți frigul când stai prea mult afară

de WTA.ro

Cum să nu mai simți frigul când stai prea mult afară

Concentrează-te pe respirație

Cercetătorii de la Universitatea din Singapore au găsit o metodă care te ajută să îți crești temperatura corpului când stai în frig. Trebuie să îți contracți mușchii abdominali și pelvieni, în timp ce îți ții aerul în abdomen, iar această tehnică îți va crește temperatura interioară la 38,3 grade Celsius, potrivit oprah.com. Procedura este inspirată de la călugării tibetani, care obișnuiesc să se concentreze pe respirație, în timp ce vizualizează un foc care le străbate coloana.

Poartă mai multe straturi de haine

Dacă porți mai multe straturi de haine, previi transpirația, care te face să îți fie frig. Poartă pe piele un tricou din polyester sau mătase (materiale ce se usucă repede), care să se muleze pe corp, o cămașă cu mânecă lungă, un cardigan sau un pulover și o vestă. Peste toate, pune-ți haina de iarnă. Ideal este să ai în garderobă un pulover din lână, pentru că este cel mai bun izolator natural.

Mănâncă alimente grase

Dacă ai de gând să stai afară multe ore, mănâncă alimente care se digeră greu. Când organismul începe digestia, simți o căldură interioară, deoarece corpul trebuie să producă energie pentru a dizolva alimentele, potrivit rd.com. Grăsimea este substanța care se mișcă cel mai încet prin tractul digestiv. O cană de ciocolată caldă cu o linguriță de unt sau ulei de cocos nu doar că va avea un gust minunat, dar te va ajuta să te încălzești.

Poartă o eșarfă

Când ieși în frig, nu pleca fără eșarfă. Pune-o în jurul gâtului și prinde-o în față, astfel încât să îți acopere și pieptul. Temperatura corpului va rămâne, astfel, crescută.

Gândește pozitiv

Un studiu citat de rd.com a arătat că nostalgia îți încălzește inima la propriu. Participanții care și-au amintit lucruri plăcute aveau o toleranță mai mare la frig, așa că data viitoare când aștepți în frig, gândește-te la ceva frumos.

Cele mai citite articole

Citește și: Cum să îți detoxifici mintea de gândurile negative

Bea ceva cald

Un ceai cald sau o supă te va încălzi, chiar dacă pentru o scurtă perioadă. Lichidele fierbinți nu îți cresc cu adevărat temperatura, dar te fac să crezi asta. Dacă vrei să petreci Revelionul în aer liber, de exemplu, să ai la tine un termos cu ceai sau cafea. Te va ajuta să reziști mai mult!

Sursa foto: 123rf, shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa