Cum să organizezi o petrecere de vis pentru copilul tău?

de WTA.ro

Atunci când tu ești organizatorul petrecerii unuia dintre copiii tăi, acest statut îți garantează libertatea de a te ocupa de acest eveniment până la cel mic detaliu. 

Așadar, cel mic se poate bucura de o petrecere așa cum își dorește: alături de cei mai buni prieteni ai săi, cu cele mai frumoase articole de petrecere și într-un spațiu de vis, gândit conform propriilor sale dorințe. 

Dar pentru ca totul să iasă la fix, conform dorințelor micuțului tău, dedicarea ta pentru planificarea acestei petreceri reprezintă o condiție esențială. Noi îți oferim în cele ce urmează o serie de sfaturi importante, în acest sens: 

Sfatul #1: Alocă din timp un buget bine definit pentru party 

Exact ca orice alt eveniment pe care îl organizezi de unul singur, petrecerea în cinstea copilului tău implică: timp, un anumit nivel de efort și, nu în cele din urmă, un buget clar. 

Chiar dacă ai putea fi tentat să cumperi tot ce își dorește cel mic pentru această ocazie specială, petrecerea să poată deveni un proiect cât se poate de costisitor, dacă nu îți planifici dinaine cheltuielile specifice organizării. 

În aceeași ordine de idei, îți oferim acum un sfat simplu de pus în practică: gruparea bugetului pentru petrecerea de copii pe arii de cheltuială: cheltuieli cu articolele de petrecere, cheltuieli cu jocurile, cheltuieli cu mâncarea și muzica samd 

Sfatul #2: Realizează împreună cu cel mic lista de invitați

Numărul de invitați la petrecerea copilului tău reprezintă și un criteriu important pentru stabilirea unui buget pentru articole de petrecere sau meniul prestabilit, dar și pentru găsirea unui spațiu ideal pentru buna dispoziție a prichindeilor. 

Sfatul nostru: începe lista de invitați cu rudele apropiate de vârstă, urmând apoi la rând cei mai buni de la locul de joacă și colegii în compania cărora puștiul tău se simte cel mai bine.

Sfatul #3: Gândește-te la un meniu pe placul tuturor 

Pentru o petrecere de pici, meniul trebuie să fie unul simplist. Mâncarea este secundară ideilor de joacă și activităților ce por înfrumuseța un astfel de eveniment, însă importantă pentru că le oferă celor mici șansa de a-și încărca bateriile. 

Cele mai citite articole

Recomandarea noastră este să mizezi pe aranjamente tip bufet, pentru că cei mici să se poată opri oricând doresc din joacă, pentru a servi una alta. Așezarea lor la masă poate reprezenta un efort prea mare din partea lor, ce ar eclipsa farmecul petrecerii. 

Idei inspirate pentru alimentele servite la bufet: legume, fructe, brânzeturi, carne ușoară (îți recomandăm felioarele de pui bine făcut), pizza, precum și alte preparate simplu de pregătit, simplu de servit. 

Sfatul #4: Stabilește în calendar cea mai potrivită dată 

Este bine să realizezi din timp lista cu invitați, pentru ca părinții micuților prezenți la această sărbătoare în casa voastră să își poată analiză dinainte planurile în perioada respectivă. 

Astfel, atât cei mici, dar și cei mari, se vor putea bucura așa cum trebuie de evenimentele din săptămânile ce urmează. Îți recomandăm să alegi o zi din timpul săptămânii, pentru a avea garanția că mai toți copiii pot veni la petrecerea puiului tău. 

O seară din săptămână este ideală pentru o astfel de întâlnire: petrecerile de copii nici nu țin mult, meniul oferi și activitățile propuse îi fac apți pentru o nouă zi de școală sau grădiniță, fără a exista vreo discuție vizavi de o posibilă stare de oboseală. 

Sfatul #5: Planifică o serie de variante pentru tema petrecerii

Dupa ce ai rezolvat toate chestiunile ce țin de buget, meniu, ora și data petrecerii, poți trece acum la lucruri mult mai interesante din proiectul de planificare. De exemplu, poți stabili de comun acord cu cel mic tematica petrecerii.

Nu este deloc dificil să identificați un punct de plecare, în acest sens. Trebuie doar să știi cont de două lucruri cât se poate de evidente: preferințele micuților și bugetul de care dispui. 

Dacă în privinta bugetului, am clarificat cel mai simplu mod de a pregăti această etapă în rândurile de mai jos, tematica e simplu de ales: în funcție de pasiunile celui mic, eroii săi preferați din seriale și povești, activitățile în trend, la momentul actual.  

Iată o serie de sugestii: 

  • Petrecere inspirată din Minioni 
  • Petrecere inspirată din Frozen 
  • Petrecere inspirată din lumea Disney
  • Petrecere cu pirați și comori ascunse 
  • Petrecere cu zâne și cavaleri samd 

Tu ce alte idei inspirate de organizare ai la îndemână pentru acest eveniment?

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa