Cum să porți hainele de vară și în sezonul rece – Încorporează garderoba de vară în ținutele tale călduroase!

de WTA.ro

A trecut și vara asta și parcă îți este greu să afunzi pe ultimele rafturi ale dulapului hainele de vară atât de confortabile și pline de culoare. Pe unele poate că le-ai purtat doar de vreo două sau trei ori și acum te uiți la ele cu o urmă de regret. Parcă nu ești pregătită să faci pasul spre pulovere și geci groase și vrei să mai folosești cumva fustele colorate și maiourile din mătase.

         Doar nu te gândeai că îți este interzis, așa e? Asta este vestea bună a fiecărui sfârșit de vară: încă mai poți integra acele haine și în ținutele alcătuite special pentru sezonul rece. Tot ce trebuie șă faci este să ții cont de specificul anotimpului și de câteva reguli simple pentru a compune cele mai autentice outfituri toamna aceasta!

Iată cum poți încorpora garderoba de vară în ținutele destinate sezonului rece:

Folosește aproape orice rochie sau fustă ai la îndemână

         Rochiile și fustele sunt poate cele mai confortabile piese vestimentare. Chiar și cele confecționate din materiale foarte subțiri pot fi folosite toamna. Poți purta, spre exemplu o rochie largă, tip maxi, cu un cardigan tricotat și o pereche de botine. Clasic și atrăgător. De altfel, cei de la Kalapod.net îți pun la dispoziție multe încălțări de la care poți porni combinații vestimentare aparte și poți să vezi colecția de botine aici pentru un plus de inspirație. În cazul fustelor, opțiunile sunt nelimitate, dar e necesar să le eviți pe acelea în culori prea țipătoare sau care te duc cu gândul la plajele însorite.

Joacă-te cu texturile și culorile

Cele mai citite articole

         Asta e momentul ideal pentru exersarea creativității. E momentul să te joci cu texturi cât mai diferite. Combină un maiou de satin sau de mătase cu o pereche de pantaloni din denim ori piele și chiar și cu fuste. Atenție la acestea din urmă, căci ele trebuie să fie ceva mai lungi pentru a nu te funda prea mult într-un outfit potrivit mai degrabă sezonului cald. Ideea este să combini un material subțire cu unul dur, rigid, potrivit toamnei. În ceea ce privește paleta cromatică, evită tot ce este prea strident, ori în imprimeuri exotice, cu fructe sau păsări. Acestea vor face cu siguranță notă discordantă.

Bazează-te pe stratificare

         În sfârșit vei putea opta pentru straturi. Dacă ai un tricou preferat, nu îl lăsa să aștepte până vara viitoare! Poartă-l cu o helancă și vei alcătui ținuta casual ideală. La fel poți proceda și cu rochiile mai subțiri și poți interveni oricând cu o eșarfă sau cu o geacă largă din piele. Știi topul scurt, simplu, de  are nu te mai saturi? Îmbracă-l cu o bluză din plasă și vei arăta și sexy, dar și decent în același timp. Ai acum la dispoziție toate combinațiile geniale pe care vara nu ți le-a permis!

         În concluzie, garderoba de vară poate fi inclusă cu ușurință și în ținutele pregătite special pentru sezonul rece sau cel de tranziție. Dacă ești atentă la tipul materialelor folosite și la imprimeurile pe care le folosești, outfiturile tale vor fi de excepție. Acum te poți bucura în sfârșit de experiențe estetice noi prin combinarea acelor piese vestimentare pe care le purtai doar câteva săptămâni pe an.

Sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa