Cum sa porti un costum casual in mod corect?

de WTA.ro
costume barbati cluj-napoca

Moda aduce intotdeauna noi idei prin care, deopotriva barbatii si femeile se pot imbraca cu stil, astfel incat sa arate intotdeauna cat mai bine. In cazul barbatilor, lucrurile sunt destul de simple, insa exista unele aspecte pe care acestia ar trebui sa le aiba in vedere atunci cand vine vorba despre tinute. Discutam in cele ce urmeaza despre cum sa porti un costum casual, astfel incat niciodata sa nu treci neobservat.

Costumul nu trebuie sa fie inchis la toti nasturii

In ciuda faptului ca cele mai multe costume casual au cel putin un nasture, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa ii folosesti pe toti. Din contra, regulile de eticheta recomanda ca un singur nasture sa fie inchis, pentru a creea tinutei un aspect lejer.

Astfel, daca sacoul costumului are un singur nasture, acesta va fi inchis, iar daca exista doi nasturi, intotdeauna nasturele superior va fi inchis, in timp ce cel inferior va fi deschis. In cazul in care sacoul are trei nasturi, regula este si mai simpla: nasturele din mijloc sta intotdeauna inchis, in vreme ce ceilalti doi vor fi deschisi.

Acest lucru te va ajuta sa te misti mai liber si chiar sa iti folosesti mainile mai usor. In cazul in care vei dori sa introduci mana in buzunarul pantalonilor, daca nasturele de jos ar fi inchis, acesta ar constitui un impediment, dar respectand regula de inchidere, te vei bucura de mai multa libertate.

Lungimea pantalonului trebuie să fie deasupra pantofilor

Desi odinioara costumele se purtau lungi, peste calcaiul pantofilor, in prezent costumele casual si cele elegante introduc regula purtarii peste acesta. Schimbarea aduce beneficii majore deoarece pe de o parte este mult mai confortabil sa te deplasezi atunci cand nu te impiedici in material si in plus inchiderea pantalonului la nivelul calcaiului contribuie la un aspect mult mai estetic al tinutei.

Tendintele moderne, atat in cazul femeilor, cat si a barbatilor, pun accent pe hainele care urmeaza formele corpului. In consecinta, la un costum va fi preferata o forma usor conica, care pleaca cu o baza mai mare in zona umerilor, care urmeaza linia corpului in zona taliei si care incheie tinuta conic pe picior, chiar la nivelul gleznei.

Cravata nu trebuie sa atarne peste curea, iar cureaua nu trebuie sa lipseasca din tinuta

Cele mai citite articole

In mod obligatoriu ar trebui ca la un costum sa adaugi un accesoriu potrivit. Din fericire, exista foarte multe optiuni care te pot ajuta sa construiesti o imagine eleganta, chiar si in cazul unui costum casual. Daca porti vesta, acesta poate fi purtata sub sacou sau doar ea, fara a mai adauga sacoul.

Este recomandat sa porti curea la costume casual, de preferat cat mai simple, dar nu in aceeasi culoare cu costumul.

In cazul cravatei, aceasta nu trebuie sa atarne peste cureaua de la pantaloni, ci trebuie sa fie pozitionata cu varful exact la nivelul superior al curelei.

Aceste reguli ar trebui respectate daca vrei ca tinuta ta sa arate impecabil si sa iti ofere confortul de care ai nevoie in fiecare zi. Poti purta costume casual la birou, la intalniri de afaceri sau chiar si atunci cand trebuie sa participi la un eveniment fara un dress code obligatoriu.

Mai multe detalii pe site: Costume Barbati Cluj

Sursa: https://www.cesarini.ro/de-ce-sa-porti-un-costum-casual-in-mod-corect/

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa