Cum să potrivești mobilierul de exterior?

de WTA.ro

Dacă dorești să-ți renovezi spațiul exterior, începe prin a asorta mobilierul de exterior. Designerii celebri preferă să amestece și să asorteze piese de mobilier de exterior pe verandă sau terasă pentru a crea același aspect stratificat pe care îl proiectează pentru spațiile interioare.

Dacă dorești să-ți renovezi spațiul exterior, începe prin a asorta mobilierul de exterior. Designerii celebri preferă să amestece și să asorteze piese de mobilier de exterior pe verandă sau terasă pentru a crea același aspect stratificat pe care îl proiectează pentru spațiile interioare. Îți arătăm cum poți pune această strategie la încercare combinând elemente din diferite colecții de exterior în același spațiu în aer liber.

Alege trei finisaje

Când alegi piese pentru mobilierul de grădină, începe cu amestecarea a trei finisaje diferite. Alege să amesteci finisaje țesute, din lemn de tec și din beton. Toate piesele de mobilier cum ar fi canapea, șezlonguri, mese și scaune gradina din lemn de tec conferă întregului spațiu un aspect coeziv, în timp ce accentele de beton ajută la contrast și împiedică spațiul să fie prea monoton.

Ce zici de mobilier de exterior din tec amestecat cu beton? Îmbinp accesoriile! Poți opta pentru o masă dreptunghiulară din beton pentru a contrasta tecul natural. Deoarece atât de multe piese de mobilier de exterior tind să fie țesute, din metal sau din lemn, amestecarea cu beton este o modalitate excelentă de a sparge un spațiu exterior stagnant. De asemenea, optează pentru diferite decoruri în aer liber, cum ar fi pernele de exterior, felinarele cu LED și diverse jardiniere.

Alege diferite modele de scaune de exterior și asortează-le. Mai degrabă decât un set asortat, alege un amestec de scaune din diverse colecții de exterior. Scaunele pliabile din lemn de tec ar fi ideale. Pentru a finaliza spațiul, pune o oglindă pentru exterior cu aplice de perete, creând un punct focal pe peretele îndepărtat.

Joacă-te cu forme

Cele mai citite articole

Pe lângă varietatea de finisaje interesante și un plus de confort, unul dintre motivele noastre preferate de a amesteca colecțiile este îmbinarea formelor. Marginea festonată și ornamentul contrastant al umbrelei adaugă o notă de dramatism unui spațiu lângă o piscină.

Nu uita de finisaje și de flori – sunt la fel de importante în aer liber ca și în interior. Florile adaugă un element proaspăt și natural spațiului, în timp ce mobilierul reflectă confortul.

Știm cu toții că adăugarea de flori face ca orice spațiu să se simtă viu. Fă același lucru cu terasa și spațiile de locuit în aer liber, conturând zona cu jardiniere mari.

Utilizează jardinierele pentru a separa zonele de luat masa. Le poți plasa în colțurile exterioare pentru a crea o „cameră” sau pe marginile unei căi pentru a crea o pasarelă.

Vei dori să amesteci și să potrivești materiale precum lemnul, ratanul, metalul și betonul pentru un aspect personalizat. Ceva unic pentru spațiul tău, nu un catalog sau un set de ramuri de magazin (în ciuda faptului că poți cumpăra piesele dintr-un magazin sau online).

Care sunt materialele pentru mobilierul de grădină?

  • Lemn (tec, mango)
  • Metal
  • Beton
  • Sticlă
  • Ceramică
  • Țesute (răchită, ratan, bambus, trestie)
  • Tapițerie (perne din stofă)

În cele din urmă, sticla și lemnul funcționează întotdeauna. Sticla devine fierbinte și reflectorizantă. Dacă o vei folosi pentru masa ta de grădină, asigură-te că se află într-o zonă umbrită, cum ar fi o pergolă sau o verandă cu ecran, pentru a nu te arde.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa