Cum să reduci timpul petrecut în bucătărie?

de WTA.ro

Obișnuiești să pierzi ore întregi în bucătărie pentru a găti și a face curățenie? Este o problemă cu care se confruntă majoritatea celor cărora le place să gătească. Dacă îți place să-ți lași imaginația să lucreze, ar trebui să te gândești și la consecințe – dezordinea din bucătărie este cel mai mare consumator de resurse. Nu-ți face probleme – există câteva trucuri utile care te vor ajuta să îmbini utilul cu plăcutul, fără a compromite în vreun fel calitatea preparatelor tale.

Organizarea este cheia, mai ales când vine vorba despre pregătirea mesei, la fel și echipamentele. Iar tehnologia avansată este cea care te poate scuti de orele pierdute în bucătărie. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt aparatele ce te ajută să eficientizezi timpul petrecut în bucătărie.

Robotul de bucătărie

Dacă vrei să faci mai multe lucruri în același timp, un robot de bucătărie este o investiție cât se poate de fiabilă. În funcție de modelul ales, poate duce la îndeplinire o varietate de sarcini, cum ar fi tocatul legumelor, frământarea aluatului, prepararea smoothie-urilor și multe altele. Însă, este important să aloci un buget conform rezultatelor așteptate.

Mașina de spălat vase

După orice masă copioasă vine și partea mai grea – spălatul vaselor și curățarea bucătăriei. Este una dintre cele mai dificile provocări, mai ales dacă ai o familie numeroasă și un program foarte încărcat. În astfel de cazuri, o masina de spalat vase A+++ este exact ce ai nevoie – este rapidă și ușor de integrat în designul încăperii.

Air fryer-ul

Cele mai citite articole

Un air fryer poate fi utilizat pentru a prăji alimentele fără ulei. Oferă o alternativă mai sănătoasă și mai rapidă la prăjirea tradițională. În timp ce dispozitivul este în funcțiune și se ocupă de prepararea alimentelor, tu te poți ocupa de alte treburi. Spre exemplu, poți spăla chiuveta sau așeza farfuriile în mașina de spălat vase.

Poți economisi energie dacă apelezi la tehnologii moderne?

Dispozitivele de mai sus îți vor crea contextul ideal pregătirii rapide a mesei, dar și al întreținerii încăperii. Însă, n-ar trebui să uiți de factura la energie electrică. Există multe modalități prin care poți să optimizezi consumul și să reduci impactul asupra mediului. Iată doar câteva dintre ele:

  • Optează pentru clasa energetică A – cea mai recomandată alegere, cu impact minim asupra resurselor. Nu uita, totuși, să scoți aparatele din priză atunci când nu le folosești.
  • Alege tigăi și oale potrivite pentru aragaz – cum influențează mai exact dimensiunile ustensilelor de bucătărie valoarea facturii la curent? Dacă alegi oale și tigăi prea mari, s-ar putea să fie nevoie de mai multă energie pentru a le încălzi. În plus, au nevoie de un spațiu mai mare de depozitare, ceea ce nu va face decât să-ți îngreuneze treaba.
  • Curăță periodic filtrele electrocasnicelor – Mentenanța periodică este esențială pentru a spori eficiența echipamentelor, dar și a evita din start cheltuielile suplimentare. Curăță constant filtrele frigiderului și garniturile cuptorului cu microunde. În cazul mașinii de spălat vase, este recomandat să utilizezi detergenți speciali, pentru a elimina riscul deteriorării componentelor interne. Nu uita să consulți și instrucțiunile producătorului.

Tehnologiile de ultimă generație te ajută să-ți organizezi mai bine activitățile și să-ți prioritizezi lucrurile importante în bucătărie. Aparatele electrocasnice precum mașina de spălat vase, cuptorul cu microunde, robotul de bucătărie și air fryer-ul nu pot lipsi de pe listă. Nu uita, însă, să optezi pentru modele de calitate și eficiente energetic.

Sursa foto: Freepik

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa