Cum să supraviețuiești precum oile care trăiesc în preajma lupilor? Iată 3 pași de urmat pentru a fi ferit de primejdii!

de WTA.ro

În fiecare zi din viața ta te bucuri de un nou început, de răsăritul soarelui, de frumusețea naturii, de prieteni, însă simți că îți lipsește ceva. Deși muncești permanent și te gândești ce soluții să adopți pentru a fi în siguranță, tot apar din ce în ce mai multe obstacole care te pot întoarce din drum. Dacă nu iei totul personal sau dacă te gândești că nemulțumirile tale reprezintă efectul în oglindă al faptelor tale, vei putea conștientiza că depinde de tine să fii fericit sau împlinit sufletește.

Supraviețuiești cu voia Domnului și poți trece peste orice primejdii!

Dacă simți că pericolul se apropie, evită-l acum, nu aștepta să crească! Efectele acestuia pot fi destructive. Dacă ai o familie care te susține și câțiva prieteni aproape, cu siguranță te vei putea lupta cu orice obstacol și vei ieși la lumină. Gândește-te la sufletele năpăstuite de soartă care nu au familie sau prieteni și, mai mult decât atât, abia au cu ce își duce traiul de zi cu zi! Astfel apreciezi mai mult ce este binele și ia naștere bucuria în viața ta. 

  1. Îți alegi prietenii sau te aleg ei pe tine?

Dacă te însoțești cu prieteni de pe urma cărora vrei să ai beneficii materiale, nu este bine, „ci să mergeţi mai degrabă la oile pierdute ale casei lui Israel.” – Matei 10:6, pentru că este mai important să-i ajuți pe semeni. Atât timp cât ești un exemplu bun pentru cei din jur, îi vei putea atrage în preajma ta prin puterea exemplului.

Este evident că uneori te simți în lume precum „nişte oi în mijlocul lupilor”– Matei 10:16, însă nu deznădăjdui, totul se întâmplă cu un scop și acela este spre folosul tău duhovnicesc. Dacă alteori simți că ești privilegiat și ai primit tot ce ți-ai dorit este, de asemenea, o încercare pentru a fi determinat să îți ajuți aproapele.

  1. Ascultă sfaturile părinților și ia decizia cea bună!

În această perioadă, când se încearcă din răsputeri dezbinarea familiei și, mai mult decât atât, a bisericilor, este important să fii rațional și să-ți menții credințele și ideile dobândite. Astfel, după o analiză amănunțită, te vei putea hotărî pe ce cale să mergi. Dacă ai nevoie de sprijin duhovnicesc este bine să citești cărți de la editura Stephanus și să diseminezi informațiile cu prietenii. În acest mod vei înțelege mai bine cuvântul Lui Dumnezeu „fiindcă nu voi veţi vorbi, ci Duhul Tatălui vostru va vorbi în voi.” – Matei 10:20.

Dacă împărtășești bucuriile cu apropiații sau mai faci și fapte bune, poți să te declari un bun creștin.

  1. Treci peste probleme cu demnitate!

Atât timp cât îți merge bine ți se pare normal, însă atunci când se ivesc încercări în viața ta cum judeci? Fie că ai primit o notă mică la școală, fie că ai eșuat în acțiunile tale sau ai avut o problemă de sănătate și nu ai disperat, înseamnă că ai conștientizat ajutorul și voia Domnului, deoarece „Cât despre voi, până şi perii din cap, toţi vă sunt număraţi.” – Matei 10:30. 

Cele mai citite articole

De fiecare dată este bine să-ți începi ziua cu o rugăciune. Mai mult decât atât: 

„Totdeauna lucrul tău

 Să-l începi cu Dumnezeu, 

Unde-i El cu harul Său

Niciun lucru nu e greu.”

Așadar, dacă te-au convins aceste sfaturi și pui mai presus verbul „a fi” decât „a avea”, ajutorul divin nu va întârzia să apară!

Sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa