Cum să-ți alegi ramele de ochelari în funcție de forma feței?

de WTA.ro

Alegerea ramelor de ochelari poate fi o misiune dificilă, mai ales pentru reprezentantele sexului frumos, care își doresc să arate bine, să aibă rame care să se asorteze cu părul și hainele, dar care să fie și în trenduri. Toate acestea elemente pot fi combinate, însă, poate cel mai important aspect care trebuie avut în vedere vizează forma feței. 

Ochii sunt un bun de preț. Atunci când apar primele afecțiuni oftalmologice și trebuie să porți ochelari începe vânătoarea pentru identificarea celor mai bune rame de ochelari. Nu orice tip de ramă de ochelari se potrivește formei feței tale. Identificarea formei corecte a feței este un prim pas. Ajutorul poate veni și din partea specialiștilor în optică medicală. Iată de ce anume trebuie să ții cont, atunci când intenționezi să alegi ramele de ochelari potrivite. 

Identifică forma feței

Știi ce formă a feței ai? Privește cu atenție în oglindă și remarcă trăsăturile specifice ale feței. Observă liniile pomeților, maxilarului, dar și fruntea. În funcție de acestea poți avea o față rotundă, ovală, pătrată, trapezoidală, prelungă sau sub formă de inimă. 

Totuși, alegerea unor rame pentru ochelari de vedere ține și de percepția personală, personalitate și stil propriu. 

Rame de ochelari potrivite unei fețe rotunde

Feței rotunde i se potrivesc ramele de ochelari cu linii unghiulare, motiv pentru care poți încerca unele dreptunghiulare. Acestea vor echilibra forma feței, determinând trăsături diferite. Chipul rotund, cu rame de ochelari dreptunghiulare, va crea impresia de față lungă și ceva mai subțire. 

Rame de ochelari potrivite unei fețe ovale

O față ovală permite alegerea unei game variate de rame de ochelari potrivite. Fața în acest caz este percepută lungă, cu maxilarul rotunjit ușor, ceea ce înseamnă că poți alege rame mari, în culori intense, de tipul pătrat sau în stilul aviator. Le poți încerca pe toate, decizia va fi până la urmă a ta. Ramele de ochelari pot fi și un element esențial al stilului personal sau cu alte cuvinte un statement pentru restul societății. 

Rame de ochelari potrivite unei fețe pătrate

Cele mai citite articole

Fața pătrată se referă la linii unghiulare și are nevoie de crearea unui echilibru estetic, un motiv în plus pentru a încerca rame rotunde sau ușor curbate, dar și unele ovale pot fi adecvate. 

Rame de ochelari potrivite unei fețe trapezoidale

Fața trapezoidală presupune că zona inferioară este mai amplă, un motiv suficient pentru a încerca o contrabalansare în partea superioară, prin achiziționarea unei rame de ochelari tip „ochi de pisică” sau rame considerate „înjumătățite”. 

Rame de ochelari potrivite unei fețe prelungi

Fața ovală, lungă, are nevoie de un tip special de rame de ochelari care să determine armonia trăsăturilor. Pentru că fața este destul de îngustă, ramele de ochelari rotunde vor asigura echilibrul necesar, iar dacă optezi pentru rame ceva mai groase va fi și mai bine din punct de vedere vizual. 

Rame de ochelari potrivite unei fețe sub formă de inimă

Dacă te întrebi cum arată fața sub formă de inimă, află că în acest caz vorbim de o frunte lată și o bărbie ceva mai înclinată, deci o față asemănătoare cu un triunghi. De aceea forma ideală pentru chipul tău poate fi reprezentată de rame de ochelari, ceva mai late, ovale sau chiar ușor rotunjite. 

Alte criterii

Este dificil de încadrat forma feței unei persoane într-o singură tipologie. Trăsăturile specifice fiecărui individ trebuie luate în calcul la alegerea ramelor de ochelari de vedere sau pentru soare. 

Nu doar contrastul dintre rame și față determină modul în care te percepi sau ești remarcat de ceilalți. Importante sunt și proporțiile ramelor pentru care ai optat. Ramele late îți răpesc din câmpul vizual, plus că este foarte posibil să nu te avantajeze estetic. 

Femeile, mai mult decât bărbații, sunt interesate și de culoarea ramelor de ochelari, pentru a-și pune în evidență ochii. Nuanța părului și a tenului contribuie la completarea imaginea chipului, așadar trebuie să constituie criterii de bază, imediat după forma feței. 

Ai sute de modele de rame de ochelari, confecționate de branduri de prestigiu internațional din care poți alege varianta potrivită în funcție de forma feței. Optează pentru consiliere în centrele specializate și nu uita să achiziționezi produse de calitate, confortabile, pentru ca experiența portului ochelarilor de vedere să fie una memorabilă! 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa