Cum se aleg corect alimentele pentru copii astfel încât să fie bogate în fier

de WTA.ro

Copilul are nevoie de o alimentaţie echilibrată pentru a se putea dezvolta corect şi tocmai de aceea, începând cu vârsta de 6 luni (până la acea vârstă bebeluşul are masă doar de lapte), se merge pe introducerea alimentaţiei treptat-treptat. O alimentaţie sănătoasă va oferi copilului o dezvoltare optimă Un copil mic are nevoie de o multitudine de nutrienţi care să îi susţină într-un mod adecvat creşterea şi care să îl ajute să facă pași siguri către o sănătate corporală de fier, mai târziu, în adolescenţă şi la maturitate. Pe lângă alte minerale şi vitamine pe care corpul le solicită zilnic, fierul este unul dintre cele mai importante din organism. Alege cele mai bune alimente bogate în fier pentru copii ținând cont de sfaturile de mai jos.

Alimente bogate în fier pentru copii

O dietă bogată în fier va proteja copilul de anemia din copilărie. Descoperă unul câte unul cele mai benefice alimente. O dietă bună îi ajută pe copiii tăi să crească corect.

Cele mai citite articole

O dietă sănătoasă și echilibrată este esențială pentru menținerea sănătății, în special la vârsta sugarului. Pregătirea meniului potrivit pentru a oferi copilului nutrienții și vitaminelenecesareeste una dintre cele mai mari preocupări ale părinților. O dietă bogată în fier îl va împiedica pe cel mic să sufere de boli precum anemia din copilărie și va promova creșterea acesteia.

Fierul este unul dintre elementele cărora trebuie acordată cea mai mare atenție în hrănirea sugarilor. Ajută la fabricarea celulelor roșii din sânge. Deficitul de fier va împiedica distribuirea corectă a oxigenului din plămâni către toate organele din organism. Slăbiciunea și oboseala sunt cele mai frecvente simptome care indică lipsa de fier la copil. Pentru mai multe informații, citește pe KiloStop Junior.

Exemple de alimente bogate în fier pentru copii

  • Legume – spanac, broccoli, și mazăre sunt printre legumele cu cel mai mare conținut de fier. Alege legume cu frunze de culoare verde închis în special pentru a oferi niveluri mai ridicate de fier pentru copiii tăi. Acestea sunt alimente care oferă niveluri mai ridicate de fier copiilor, mai ales dacă urmează o dietă vegetariană. Aminteşte-ţi să le combini cu produse bogate în vitamina C pentru a promova absorbția fierului.
  •  Carne și pește – Carnea de vită și de pui va oferi niveluri ridicate de fier copilului. Include-le în meniu de două până la trei ori pe săptămână. Alternează utilizarea cărnii cu peștele pentru a le furniza energia necesară.
  •  Leguminoase – Pentru toţi este cunoscută valoarea ridicată în fier conținută de linte. Cu toate acestea, nu este unul dintre alimentele care stârnește cel mai mare entuziasm în rândul populației de copii. Alături de acestea, alte leguminoase bogate în fier sunt năutul și soia.
  • Gălbenușul de ou – Este important să-l includem într-o dietă bogată în fier; absorbția sa este mai lentă și mai dificilă. Trebuie remarcat faptul că, dacă albușul de ou este inclus, valorile de fier ale acestui aliment scad.
  •  Nuci – Ele pot fi de mare ajutor în cazul în care copilul este un pic reticent în a lua produsele enumerate mai sus. Fisticul dar şi sunt nucile sunt cele care conțin cele mai înalte niveluri de fier. Le poţi oferi copilului ca o gustare distractivă.
  •  Fructe – Printre produsele cu cele mai ridicate niveluri de fier se numără strugurii și mango.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa