Cum se joacă Blackjack: Reguli pentru începători

de WTA.ro

Cele mai cunoscute jocuri de cazinou sunt Ruletă, Blackjack, Poker, Craps și sloturi. Îți prezentăm în continuare câteva reguli de bază pentru Blackjack. Numele jocului își are originea în perechea de cărți de joc formată din asul de inimă neagră și valetul de pică. Black înseamnă negru, iar Jack se referă la valet. Această combinație câștigătoare este simbolul Blackjack-ului. Iată care sunt regulile de joc pentru Blackjack.

Care sunt regulile de joc pentru Blackjack

Blackjack se joacă cu seturi de câte 4-8 pachete de cărți de joc. Valoarea fiecărei cărți este dată de cifra tipărită pe fața ei. Asul are valoarea 1 sau 11, depinde cum este mai convenabil în jocul respectiv. Orice decar, valet, damă sau popă (rigă) valorează câte 10 puncte. 

Se extrag cărți până se ajunge la 21 sau cât mai aproape de acest număr. Dealerul trebuie să se oprească dacă suma cărțiIor extrase până la acel moment este 17 și este obligat să mai tragă o carte dacă are 16. Jucătorii pot să tragă câte cărți doresc și câștigă dacă au o valoarea a cărților mai mare decât cea a dealerului, fără să depășească 21. 

O combinație de 21 de puncte este considerată Blackjack dacă este obținută din doar două cărți, adică din combinații de As și Valet (A-J), As și Damă (A-Q) sau As și Rigă (A-K).

La începutul fiecărei partide de Blackjack jucătorul și dealerul primesc câte 2 cărți. Jucătorul vede cărțile sale și prima carte primită de dealer. A doua carte a dealerului este cu fața în jos. În continuare, jucătorul poate să mai ceară o carte (HIT), să anunțe că nu mai vrea cărți  (STAND).

Cu o pereche (două cărți de același fel), jucătorul poate să aleagă împărțirea lor în 2 jocuri separate (SPLIT) sau dublarea mizei (DOUBLE). Dacă prima carte întoarsă de dealer este As, jucătorul are posibilitatea să plătească o asigurare suplimentară (INSURANCE). Astfel își reduce pierderile,  dacă dealerul are un Blackjack  după întoarcerea celei de-a doua cărți.

Sfaturi de Blackjack pentru începători

Când să tragi carte și când să te oprești la Blackjack

Cele mai citite articole

Dacă suma cărților tale este mai mică sau egală cu 11, poți să mai ceri încă o carte, fără să riști depășirea pragului de 21. Dacă suma cărților tale este mai mare de 11, trebuie să acționezi în funcție de cărțile dealerului. Dacă acesta are un punctaj mai mic de 16, iar prima carte este 10, J, Q, K sau A, se recomandă să joci până depășești suma de 17 puncte.

Dacă dealerul are prima carte 9, 8 sau 7 trebuie să mai joci cărți până ajungi la 17 puncte. În cazul în care dealerul are cărți mici, de exemplu 3, 4,  sau 6 poți să te oprești din joc și mai jos de pragul de 17. Dacă dealerul are prima carte 2, joacă până la 14 puncte și ești în siguranță. 

Pentru că dealerul este obligat să joace cărți chiar atunci când are un total de 16 puncte, riscul ca el să depășească limita admisă de 21 de puncte este mai mare atunci când începe cu valori mici, așa că ești în avantaj.

Când să faci SPLIT și când să renunți la SPILT

Ești în situația de a face SPLIT atunci când primele 2 cărți pe care le primești sunt   pereche (au același număr). Astfel joci la două mâini simultan, fără să mai mizezi sume suplimentare. Nu este obligatoriu să splitezi orice pereche. Trebuie să ai în vedere valoarea cărților.

Dacă ai 2 Ași, SPLIT-ul este cea mai bună opțiune. Nu este recomandat să faci SPLIT când ai doi decari (10-10), 2 Valeți (J-J), 2 Dame (Q-Q) sau 2 Popi (K-K). Pentru că mâna ta de Blackjack valorează 20 de puncte, ai deja un avantaj în fața dealerului, care este obligat prin regulile jocului să se oprească la 17 puncte.

Joacă responsabil și bucură-te de cea mai spectaculoasă întâlnire cu jocul de Blackjack, pe site-urile de cazino live. Te așteaptă dealeri reali, pentru o experiență autentică de gambling!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa