Cum se va juca tenis dupa relaxarea restrictiilor

de WTA.ro

Seturi de mingi diferite pentru fiecare jucator, manusi din latex pentru copiii de mingi si schimbarea terenului pe parti opuse – sunt cateva puncte din setul de masuri sanitare „Revenirea Tenisului”, publicat de Federatia Internationala de Tenis. Cand se vor relua competitiile – atunci cand guvernele nationale vor permite acest lucru – in tenis se vor aplica noi reguli, pentru a limita cat de mult posibil riscul imbolnavirii jucatorilor.

Federatia Internationala de Tenis anunta ca a tinut cont de recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii referitoare la organizarea competitiilor sportive post pandemie. Dupa declansarea starii de urgenta la nivel global, din cauza COVID-19, practic toate competitiile, din toate sporturile, au fost oprite. Dupa cum scriu redactorii sportivi de pe ucoz.ro, proiectele pentru reluarea competitiilor se multiplica pe zi ce trece in lumea tenisului, iar Rafael Nadal propune sa gazduiasca jucatori ATP si WTA si competitii in cadrul Academiei sale. La fel si Patrick Mouratoglu, care a anuntat lansarea, in cadrul academiei sale, a unei competitii care ar urma sa inceapa la jumatatea lunii mai.

In documentul de 9 pagini prezentat de Federatia Internationala de Tenis, se precizeaza ca: „epidemia globala COVID-19 are un impact semnificativ asupra tenisului. Restrictiile de circulatie impuse de guverne au dus la suspendarea calendarului international de tenis. Imediat ce aceste restrictii vor fi relaxate, ar putea fi posibila organizarea de competitii sportive din nou, dar, pe termen scurt, probabil ca fara spectatori.”

Cele mai citite articole

Regulile propuse de Federatia Internationala de Tenis

Intr-un comunicat de presa, Federatia precizeaza ca e vorba de un set de reguli orientative, care pot fi adaptate in functie de alte sugestii venite de la guverne sau de la foruri internationale.

Aceste directive permit doar atenuarea riscului de infectare cu Covid-19, ele nu il pot elimina complet„, a avertizat ITF, subliniind ca in toate cazurile masurile nationale vor prevala.

Setul de masuri sanitare minimale publicate de Federatia Internationala de Tenis

  • se interzicea strangerea mainii (de exemplu, la finalul meciului) si alte forme de contact fizic; jucatorii vor ramane permanent la cel putin 2 metri unul de celalalt
  • jucatorii vor schimba terenul de joc, trecand pe partea opusa a fileului;
  • jucatorii vor folosi seturi de mingi separate (vor fi clar marcate inainte de inceperea meciului), deci fiecare tenismen va avea propriul set de mingi;
  • jucatorii nu vor imparti echipament (rachete, prosoape, sticle de apa etc);
  • jucatorii vor veni cu putin timp inainte de inceperea meciului si vor pleca imediat dupa, fara sa faca dus;
  • se vor juca doar meciuri la simplu, in aer liber;
  • meciurile vor fi fara spectatori, intr-o prima etapa, iar apoi, daca se va decide ca se pot desfasura cu public, distanta dintre fiecare persoana va fi de 2 metri;
  • jucatorii vor fi testati in prealabil, in mod periodic.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa