Cum te ajută tehnologia să eficientizezi munca în companie?

de WTA.ro

Eficiența și productivitatea în business sunt puternic influențate de tehnologie și de utilizarea acesteia în mod adecvat nevoilor companiei. Pentru a ține pasul pe o piață tot mai competitivă este important ca afacerile să fie administrate eficient și proactiv  pe cele mai importante fluxuri de lucru.

În acest scop se recomandă utilizarea de sisteme de tip ERP (Enterprise Resource Planning), care sunt aplicații de afaceri destinate companiilor, pentru organizarea, controlul și eficientizarea activității de zi cu zi. Cele mai importante beneficii ale implementării unui astfel de soft profesional sunt următoarele:

Creșterea productivității

Prin utilizarea unei platforme ERP o companie îmbunătățește randamentul managerilor și angajaților. Persoanele aflate în posturi de coordonare și decizie se pot ocupa prioritar de strategiile și sarcinile organizatorice, pentru că procesele de back-end sunt preluate și rezolvate de softul instalat. Astfel performanța sistemului managerial este considerabil îmbunătățită și se elimină o mare parte din pierderile de timp. Creșterea productivității este asigurată indiferent de domeniul în care activează firma și de complexitatea fluxurilor de producție.

Această ameliorare a productivității este vizibilă în creșterea vânzărilor, reducerea costurilor logistice, scăderea duratei de încasare a banilor de la clienți și în creșterea profitabilității. 

Performanță organizațională

Companiile care apelează la softuri dedicate precum soluția Pluriva ERP beneficiază de notificări și alerte despre evenimentele cheie din cadrul organizației. Aceste atenționări trimise automat online cresc viteza de reacție a managerilor și îmbunătățesc procesul decizional.

Un alt beneficiu la nivel organizațional este îmbunătățirea colaborării dintre departamente. În cadrul soluțiilor de tip ERP toate documentele (contracte, facturi, oferte, avize, comenzi, note de predare) sunt introduse o singură dată în sistem și devin disponibile pentru cei avizați.

Astfel managerii au la dispoziție o soluție integrată de rapoarte, grafice, analize și tablouri de bord despre activitatea tuturor departamentelor. Aceste rapoarte stau la baza unor analize multicriteriale pe centre de cost, articole de buget și linii de business.

Mobilitate și conectivitate

În contextul actual de pe piața muncii, un beneficiu esențial al utilizării tehnologiei în mediul de business este mobilitatea. Sistemele ERP sunt aplicații online și pot fi accesate de utilizatori  oriunde s-ar afla, de pe laptop, tabletă sau smartphone.

Interfața aplicației ERP centralizează toate activitățile din companie, așa că un manager poate gestiona toate diviziile pe care le coordonează fără să fie necesară accesarea mai multor programe, ferestre sau module. În plus, are la dispoziție în orice moment posibilitatea de a genera rapoartele consolidate necesare.

Pe lângă mobilitatea totală și conectivitatea extinsă în cadrul companiei, un sistem ERP oferă și legăturile cu sistemele software ale furnizorilor, colaboratorilor și beneficiarilor: companii de transport, depozite de materiale, platforme email marketing care au sisteme ERP sau sisteme EDI (Electronic Data Interchange).

Securitate extinsă și controlul lucrului de la distanță

Activitatea online este convenabilă și eficientă, dar implică riscuri de securitate a datelor, de aceea o platformă ERP performantă rezolvă și acest aspect atât de important pentru companie și angajați deopotrivă.

Sistemele ERP implementează accesul  pe bază de parolă, drepturi de acces la date conform funcției și rolului în companie, generarea de parole complexe și  înregistrarea tuturor activităților în aplicație, pentru tracking și verificare.

Tehnologia este un factor-cheie pentru creșterea eficienței în cadrul unei companii, iar aplicarea unui sistem ERP bazat pe tehnologie și adecvat la activitatea firmei respective reprezintă cea mai bună soluție pentru succesul în business. Pe baza aplicațiilor de tip ERP managerii beneficiază de instrumente performante pentru analiza afacerii și luarea deciziilor. 

Te-ar putea interesa