Cum trebuie aleasă formula de lapte praf potrivită pentru bebeluși

de WTA.ro

Cu atât de multe mărci diferite de lapte praf de pe piață, viitoarele sau proaspetele mame nici nu mai știu ce este bine să aleagă pentru bebelușii lor. Oare cele mai scumpe sunt și cele mai bune? Există anumite criterii de care trebuie să se țină seama? Ce ar trebui să știe o proaspătă mamă despre laptele praf cu care urmează să își alimenteze bebelușul? Laptele praf Topfer răspunde prin formula sa unui număr foarte mare de cerințe.

De ce se poate alege lapte praf Topfer pentru hrănirea sugarului?

Dacă o substanță are beneficii dovedite pentru bebeluș și poate fi adăugată la formulele pentru sugari, legea impune adăugarea acesteia la toate formulele. Așadar, cumpărarea unei mărci de formulă mai scumpe nu înseamnă că bebelușul tău va crește sau se va dezvolta mai bine decât dacă ai cumpăra unul mai ieftin. Profilul nutrițional de bază al majorității laptelui pentru sugari este de fapt foarte asemănător. Cu toate acestea, laptele praf Topfer poate fi cea mai bună variantă pentru anumiți sugari, dat fiind că această formulă este una îmbunătățită și la prepararea ei s-a avut în vedere acoperirea nevoilor alimentare de bază ale bebelușilor, fiind nu numai o sursă de hrană, ci și o sursă de vitamine și minerale necesare unei dezvoltări corespunzătoare a bebelușilor.

În foarte multe țări, ingredientele din formulele pentru sugari sunt strict reglementate și fiecare producător trebuie să respecte instrucțiunile naționale și ale UE privind compoziția acestuia. Producătorii de formule trebuie să adauge componente de lapte de formulă în conformitate cu cadrul de reglementare în vigoare și trebuie să se conformeze oricărei modificări relevante la aceste reglementări și la reglementările referitoare la alimente în scopuri medicale speciale.

Ce este formula pentru sugari?

Formula pentru sugari este concepută ca un substitut pentru mamele care nu pot sau decid să nu-și alăpteze bebelușii. Formula își propune să imite compoziția nutrițională a laptelui matern.

Este mai bună formulă sub formă de pudră sau cea gata preparată?

Formula pentru sugari vine în mod normal în două forme diferite: o pulbere uscată care trebuie amestecată cu apă sau o formulă lichidă gata de hrănire. Există puține diferențe compoziționale între cele două, dar laptele gata de hrănit tinde să fie mai scump și să folosească mai multe ambalaje. Ingredientele utilizate variază între producători și ar putea exista, de asemenea, diferențe de la lot la lot.

Ce ingrediente sunt în formula pentru sugari?

Majoritatea tipurilor de lapte pentru sugari începe cu o bază de lapte de vacă sau lapte de capră sub formă de lapte degresat sau plin de grăsimi, lichid sau pudră, sau folosind concentrate de proteine ​​din zer demineralizate. Lactoza sau alți carbohidrați, legume, pește și alte uleiuri, vitamine și minerale sunt toate adăugate la baza laptelui.

Cele mai citite articole

Componentele de bază ale oricărui lapte pentru sugari, indiferent de format (pulbere sau gata de hrănire), sunt:

–   Proteinele;

–   Grăsimile;

–   Carbohidrații;

–   Vitaminele;

–   Mineralele.

Principalii producători de formule pentru sugari își dezvoltă propriile mărci cu o combinație a fiecăreia dintre aceste componente.

Se poate schimba formula cu care este hrănit bebelușul?

În mod tradițional, părinții sunt sfătuiți să se țină de o singură marcă, dar nu există dovezi suficiente că schimbarea face vreun rău. Pot fi încercate diferite formule pentru a vedea ce preferă bebelușul în cazul în care micile variații ale ingredientelor au un efect asupra lui.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa