Cum vor fi Slujbele de Inviere la Dej si cum vom primi paharele cu Pasti

de WTA.ro

Au ramas mai putin de doua saptamani pana la sarbatoarea Pastelui, iar masurile de prevenire a raspandirii COVID-19 nu vor fi ridicate pana atunci, ceea ce inseamna ca oamenii nu vor putea participa la Slujba de Inviere. Slujbele vor fi transmise in direct pe internet, iar fiecare parohie s-a organizat in asa fel incat paharele cu Pasti sa ajunga la fiecare credincios.

La Parohia Ortodoxa  “Sfantul Nectarie” din Dej, acolo unde slujeste protopopul Ioan Buftea, inca de sambata dinaintea Invierii, paharele cu Pasti or fi puse in mai multe puncte din curtea bisericii, astfel incat oamenii sa poate merge pe rand dupa ele, evitand astfel contactul cu alte persoane. De asemenea, cu ajutorul membrilor din consiliul parohial, paharele cu Pasti vor fi duse si la blocurile din zona parohiei, pentru ca persoanele vulnerabile sa iasa din apartamente doar pana la parterul blocului cat sa isi primeasca Pastile.

pr. Ioan Buftea
pr. Ioan Buftea

Cele mai citite articole

“In legatura cu Sarbatoarea Invierii, ca se apropie foarte repede, asa cum este traditia vom pregati Sfintitele Pasti, vor fi mai multe puncte in curtea bisericii noastre in ziua de sambata, de unde veti putea lua Sfintele Pasti, insa vom incerca cu ajutorul membrilor consiliului parohial sa mergem si la blocuri, la blocurile din parohia noastra, si acolo la parter, dumneavoastra puteti iesi din casa sa va luati Sfintele Pasti. Ca si anii trecuti, ele vor fi pregatite in pahare de unica folosinta. Cu ajutorul tehnologiei, vom transmite in direct slujbele pe pagina de facebook a Parohiei”, a declarat preotul protopop Ioan Buftea.

The post Cum vor fi Slujbele de Inviere la Dej si cum vom primi paharele cu Pasti appeared first on Dejeanul.ro Suntem deja acolo !.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa