Cumpără Bitcoin și aderă la comunitatea celor care cred în criptomonede: află tot ce trebuie să știi despre acest subiect!

de WTA.ro

Toți cei care sunt interesați de ideea de a cumpăra Bitcoin trebuie să fie la curent cu ultimele noutăți din lumea criptomonedelor și să le înțeleagă foarte bine, astfel încât să poată lua decizii potrivite din punct de vedere financiar. Monedele digitale au câștigat foarte mult teren în fața valutelor clasice, reușind să ajungă într-un timp scurt aproape la nivelul dolarului ori al eurolui.

Ce sunt monedele digitale?

Pentru început, important de menționat este faptul că monedele digitale sunt asemănătoare celorlalte tipuri de monede, însă diferența majoră dintre ele este aceea că Bitcoinul se tranzacționează exclusiv online. Oameni din întreaga lume pot investi în astfel de criptomonede, urmând ca mai apoi să decidă ce fac cu ele.

Cum se produce Bitcoinul?

Dacă în general, valutele sunt produse și puse în circulație de către băncile centrale, Bitcoinul este produs cu ajutorul unei platforme descentralizate, pe care consumatorii au putut mina la început. Mai exact, cu ajutorul unui site bine pus la punct, oamenii obțineau zi de zi un anumit procent dintr-un Bitcoin, până ce moneda a fost pusă în circulație pe piață, iar producția a fost oprită. Mai exact, 21.000.000 de monede tip Bitcoin au fost oferite consumatorilor.  La fel se întâmplă și în cazul altor criptomonede mult mai recent realizate.

Cine a pus bazele Bitcoin?

În anul 2008, Satoshi Nakamoto a pus bazele unei platforme descentralizate, cu ajutorul căreia să fie produse primele criptomonede de pe piață. Chiar dacă această persoană a părăsit proiectul în 2010, rezultatele muncii sale sunt vizibile și astăzi în rândul celor care sunt interesați de Bitcoin.

Ce trebuie să faci la început?

Cele mai citite articole

Persoanele care vor să investească în Bitcoin trebuie să se familiarizeze întâi cu tot ceea ce înseamnă criptomonedele, care este valoarea lor individuală, dar și cum se tranzacționează. Recomandat este și ca oamenii să își contureze o idee clară despre cum arată lumea monedelor digitale, care este profilul celorlalți utilizatori și pentru ce folosesc aceștia monedele digitale.

De exemplu, cei care consideră că pot face profit imediat după ce cumpără Bitcoin  trebuie să uite de această idee: totul durează! Deși vizibile, fluctuațiile valorii monedei online sunt destul de mari: dacă astăzi un Bitcoin poate costa 10 dolari, mâine poate ajunge foarte ușor la 100.000 de dolari, în funcție de cererea de pe piață.

Monedele sunt păstrate în portofele electronice

Pentru ca toți consumatorii să se poată folosi cât mai simplu de criptomonedele pe care le au, ei trebuie să știe că portofelele electronice le vin în ajutor. Datorită acestora, oamenii pot face schimburi de monede, pot transfera monede către alți utilizatori sau pot cumpăra produse și servicii!

A cumpăra Bitcoin este întotdeauna o idee minunată pentru persoanele care au suficientă răbdare și care înțeleg despre criptomonede că sunt volatile și trebuie să fie urmărite în permanență când vine vorba despre valoarea pe care o au!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa