Cumpărături în vremuri de pandemie. ”Cred că e doar un val creat de emoție”

de WTA.ro

Cel mai mare producător de pâine din Sibiu și Transilvania, totodată operator al unei rețele extinse de magazine de cartier, spune că oamenii nu au de ce să se teamă de o lipsă de produse de bază, precum alimentele. Iar producătorii de hârtie igienică – cumpărată insistent inclusiv la Sibiu – spun că stocurile de materie primă sunt, de asemenea, departe de orice motiv de îngrijorare.

S-au răspândit pe Facebook fotografii inclusiv din Sibiu cu rafturi goale din unele magazine ori cu oameni care și-au încărcat excesiv cărucioarele cu tot felul de cumpărături, imagini puse pe seama unor presupuse efecte ale veștilor despre noil coronavirus . ”Aseară au fost golite ceva rafturi la fructe, iar asta pentru că a fost un flux un pic mai mare de cumpărători decât de obicei. Dar marfă vine constant, nu sunt probleme”, explică angajatul unuia din magazinele Kaufland din Sibiu, magazin unde – în cursul serii de marți – au fost fotografiate câteva rafturi rămase fără marfă. ”Temporar, poate, pentru câteva minute”, să se fi întâmplat asta.
La fel, lucrători din magazine precum Carrefour sau Auchan explicau – în cursul zilei de miercuri – că lucrurile sunt departe de a fi ”isterice”.

Anumite „valuri” de clienți pot duce la reducerea, pentru scurt timp, a cantității de produse de pe rafturi

Anumite „valuri” de clienți pot duce la reducerea, pentru scurt timp, a cantității de produse de pe rafturi

”Într-adevăr, e o ciudățenie”

”A crescut volumul vânzărilor la hârtie igienică și conserve, în special. Și, într-adevăr, și la alcool medicinal”, spune Vasile Presecan, proprietarul TransAgape, cel mai mare producător de pâine și produse de panificație din Transilvania și proprietar al rețelei de magazine de cartier cu același nume.
”În cazul hârtiei igienice, nu știu să vă spun despre stocurile producătorilor ori furnizorilor, dar în rest de probleme nu poate fi vorba. De exemplu, în cazul făinii pe care noi o folosim ca materie primă. Exclus să fie probleme aici: producem peste șapte milioane de tone în România și folosim două milioane, deci avem mai mult grâu decât este necesar. Prin alimente nu se transmite virusul, deci nu o să avem probleme cu materia primă. La alimentele de bază nu o să fie probleme. Și la noi, ca și în alte țări, nu s-au cumpărat mai multe produse în afară de hârtie igienică și conserve. Ceea ce e, într-adevăr, o ciudățenie. Cred că e doar un val creat de emoție”, declară Vasile Presecan.

Vasile Presecan arată că există suficientă materie primă astfel încât producția de alimente să nu aibă sincope

Vasile Presecan arată că există suficientă materie primă astfel încât producția de alimente să nu aibă sincope

Cele mai citite articole

Totodată producător și de lactate, Presecan consideră că nu există motive de neliniște în ceea ce privește eventuale sincope în furnizarea de produse alimentare. ”Noi, ca țară, suntem și mari importatori de carne de pui, dar și de porc, însă nu văd să fie semne de îngrijorare în acest domeniu. Virusul nu se transmite prin alimente, mai ales că acestea vin și în congelatoare”.

Hârtie igienică? Destulă!

În România există mai mulți producători de hârtie igienică, prosoape din hârtie și așa mai departe. Unii dintre aceștia sunt cei de la Elfi, din Argeș. ”Oamenii nu au de ce să se îngrijoreze. Toată povestea asta este pornită de la televizor. La noi, deocamdată, nu s-a simțit încă o creștere a cererii de hârtie igienică, comenzile sunt la un nivel obișnuit. Stocurile de materie primă sunt suficiente, chiar nu văd de ce s-ar crea un subiect de aici”, arată unul din reprezentanții Elfi pentru Turnul Sfatului.

Producătorii de hârtie igienică zâmbesc când sunt întrebați dacă li se termină stocurile

Producătorii de hârtie igienică zâmbesc când sunt întrebați dacă li se termină stocurile

Post-ul Cumpărături în vremuri de pandemie. ”Cred că e doar un val creat de emoție” apare prima dată în Turnul Sfatului Online.

Cele mai citite articole