Curățenia de toamnă. Trucuri și produse care îți vor ușura munca

de WTA.ro

Cu toții am auzit de curățenia de primăvară, când lumea renaște după o perioadă de temperaturi foarte scăzute și îngheț. Dar experții în sănătate au sugerat că o astfel de curățenie profundă ar trebui efectuată de două ori pe an – a doua oară fiind toamna.

Curățarea, dezinfectarea și organizarea locuinței înainte ca frigul să se instaleze cu adevărat în vremea de afară, te va face să te bucuri mai mult de spațiul din interiorul casei tale. În plus, va face ca sărbătorile majore de toamnă și iarnă să fie mult mai ușor de pregătit.

Pregătește-te de curățenia de toamnă cu aceste trucuri și produce care îți vor ușura munca:

Începe din bucătărie

Bucătăria este inima oricărei locuințe. În această zonă îți inviți prietenii la o cafea sau familia la un prânz delicios. Pe scurt, toată lumea se adună în bucătărie. Și din această cauză, murdăria și germenii se pot instala foarte rapid pe suprafețele cu care interacționezi pentru gătit. Iar această zonă, ar trebui să fie cea mai curată din casă, alături de baie.

Așa că…începe curățenia de toamnă din bucătărie. Vei avea nevoie de detergenți profesionali la prețuri avantajoase pentru spălarea frigiderului – în interior și exterior -, curățarea cuptorului și aragazului, dezinfectarea blatului și a mesei unde vă strângeți pentru degustare, cafea și discuții nesfârșite. La final, scoate totul din cabinetele de bucătărie și rearanjează-le după bunnul plac.

Ai grijă la curățarea perdelelor, mochetelor și covoarelor

Probabil, perdelele, mochetele și covoarele sunt cele mai puternice elemente „strângătoare de praf” dintr-o locuință. Aspirarea lor la intervale regulate nu este îndeajuns pentru a ține bacteriile departe.

Cele mai citite articole

Perdelele pot fi spălate în propria mașină de spălat. Dar este foarte important să verifici etichetele și instrucțiunile de curățare. Jaluzelele sunt, de obicei, mai ușor de curățat și pot fi șterse cu un agent de curățare și apă călduță.

Pentru mochete și covoare este indicat să apelezi la servicii profesioniste de curățare. Acestea folosesc dispozitive cu jeturi puternice de apă pentru îndepărtarea murdăriei, prafului și bacteriilor. Când le vei așeza din nou în casă, vor părea că de abia le-ai cumpărat!

Curăță și organizează-ți garajul

Dacă ai terminat curățenia în locuință, mai e un loc pe care nu trebuie să-l eviți. După o vară în care ai călători cu mașina, e normal ca garajul tău să fie dezorganizat și murdar de noroiul de pe roțile autovehiculului.

Pregătirea pentru anotimpurile reci înseamnă, de asemenea, curățarea și organizarea garajului. Vei dori să așezi uneltele de grădinărit pe care nu le vei mai folosi în următoarea perioadă, bicicletele membrilor de familie, jucăriile celor mici și orice altceva obișnuiești să depozitezi în garaj. Dar înainte să le așezi, curăță și dezinfectează toate suprafețele din interiorul garajului și apoi articolele care vor fi depozitate.

Un garaj curat și organizat te va ajuta să-ți păstrezi uneltele și celelalte instrumente într-o formă bună pentru mult timp. Deci curățenia ajută, pe lângă prevenirea îmbolnăvirii cu bacterii, și la economisirea banilor pe termen lung.

Curățenia de toamnă poate fi chiar distractivă dacă este făcută în familie și dacă ai toate produsele de curățare și dezinfecție la îndemână. Asigură-te că oferi locuinței o nouă atmosferă, pregătită de sezonul rece!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa